Tårtspade med gravyr – Recension

Vi har provat en tårtspade med tillhörande tårtkniv med personlig gravyr, från medgravyr.se. Läs mer om setet, gravyren och om våra upplevelser kring produkten här!

Betyg 4/5 Tårtspade med gravyr kan köpas här

Innehåll och funktion

(Produkten är sponsrad av medgravyr.se men åsikterna är helt våra egna)

Tårtspaden med gravyr  kommer från medgravyr.se och innehåller en tårtspade och en tårtkniv i materialet rostfritt stål. Tårtverktygen, som båda mäter ca 25 cm, har en klassisk design och levereras i en praktisk kartong med nedsänkningar för respektive verktyg.

Tårtspaden levereras med valfri gravyr i två rader och kniven kommer i originalutförande utan gravyr. Setet kommer från märket Dorre.

Tårtspaden och tårtknivens funktion är kort och gott att skära och servera tårta eller andra bakverk med.

tårtspade med gravyr

Användning

Vi har provat tårtsetet till det som det är till för – att skära i och servera en tårta. Besticken fungerar utmärkt för ändamålet – handtagen är bekväma att hålla i och har lite tyngd i sig, och båda delarna i setet gör det dom ska.

Kniven är tandad med små men ganska vassa tänder och det var inga problem att skära rakt igenom hela tårta med ett rakt snitt. Tårtspaden är också lätt tandad och även denna gick bra att skära tårtan med.

test av tårtspade

Gravyren

Tårtspaden förses med personlig gravyr i två rader, där varje rad har utrymme för 25 tecken vardera. Texten har en något kursiv stil som gör sig bra på produkten. Gravyren har placerats mitt på tårtspadens blad och det ser rakt och snyggt ut.

Om vi ska anmärka på något gällande gravyren så kan den uppfattas som något svag. Den syns men inte allt för mycket – personligen tycker vi att det är stilrent och snyggt men andra kanske hade önskat en tydligare gravyr.

tårtspade och tårtkniv

Pris

Setet kostar 425 kronor och det känns som ett rimligt pris. Även om själva produkten är likvärdig med andra liknande produkter så är just denna personlig och unik tack vare gravyren, vilket vi tycker gör den värd en extra slant.

tårtspade

Fördelar och nackdelar

+ Snyggt set

+ Fungerar utan anmärkning

+ Unik och personlig – fin som present

– Något svag gravyr

  Personliga åsikter och betyg

Setet med tårtspade och tårtkniv är ett bra set som gör sitt jobb. Extra roligt att kunna plocka fram en tårtspade med personlig gravyr vid födelsedagar och andra tillställningar, än bara en slät och trist variant. Det är kanske inget man köper till sig själv men är i stället en fin present till ett bröllopspar, ett födelsedagsbarn eller varför inte på ett dop.

En lite oväntad fördel med hela produkten är faktiskt kartongen som tårtverktygen levereras i. Den är robust och verktygen ligger tryggt på sin plats i dom nedsänkta facken. Ett tips är alltså att spara kartongen och förvara verktygen i, i stället för att ha dom lösa bland andra köksredskap, och därmed riskera att dom blir repiga.

Sammanfattningsvis ser vi produkten som en bra produkt som fungerar bra, är snygg och kan köpas till ett överkomligt pris. Vi ger setet med den graverade tårtspaden och den tillhörande kniven betyget 4/5.

Inläggsförfattare: Arne