Tårta Disney – Guide

Vad passar bättre på ett prinsesskalas än en prinsesstårta – i dubbel bemärkelse? Följ med steg för steg hur denna sagolika tårta växer fram, med hjälp av sockerpasta och en färdig tårtbild.

tårta med disney prinsessor

Montera lock och tårtbild

För att baka denna tårta behövs en valfri tårta, en tårtbild och sockerpasta i några olika färger – förslagsvis rosa, blått och vitt.

 

Första steget är att göra ett tårtlock av sockerpasta (går bra med marsipan också) att täcka hela tårtan med. Det kan vara lite pillrigt att få till – man behöver dra och jobba med sockerpastan för att få det jämt och snyggt.

lägga marsipan på tårta

Därefter är det dags att lägga på tårtbilden och eftersom sockerpasta är ett torrt material behöver bilden limmas fast med flytande gelatin. Ett tunt lager på bildens baksida räcker och sedan är det bara att lägga på den på tårtan och stryka fast försiktigt med händerna.

spraya på prinsesstårta

Obs! Förvara tårtbilden mörkt, svalt (ej i kyl) och i obruten förpackning fram till dess att den ska användas. Förvaras den på detta sätt håller den ca ett år.

Dekorationer

Denna tårta har dekorerats med sockerpasta i form av en namnskylt och ett elegant pärlband som döljer tårtbildens kanter.

  • För pärlbandet används vit sockerpasta som rullats till små bollar, och som fästs på tårtan med hjälp av gelatin.
  • Namnskylten och bokstäverna är utskurna för hand men man kan såklart också använda sig av passande utstickare
  • För extra glans och skarpare färger i själva tårtbilden har den slutligen sprayats med ett lager gelatin innan serveringen.

klippa marsipan i bitar

Eftersom tårtbilden i det här fallet har monterats på ett tort underlag går det att förbereda och dekorera tårtan ett par timmar i förväg. Vill man däremot hellre montera den på en gräddtårta eller annan tårta med mycket fukt på toppen bör man montera bilden direkt innan serveringen.

disney prinsessor 2

Köpa bildtårtan

  • Olika priser och motiv
  • Enkelt och snyggt
  • Håller i ett år

Fr. 49 :-

Till Butik / Beställ

Inläggsförfattare: Arne