Muffinsbilder Musse Pigg – En recension

mussepigg muffins recension

Muffinsbilder är ett snabbt och väldigt enkelt sätt att få även kalasets små bakverk att passa in i temat. Är favoritfiguren och temat Musse Pigg är det en självklarhet att låta den lilla musen synas även på fikabordet.

-Produkten säljs inte längre – SE ÖVRIGA MUFFINSBILDER

Betyg 4/5

mussepigg muffins muffinsbild recension

I en förpackning finns 18 bilder med olika motiv, dock alla med Musse Pigg. Dom smakar inte så mycket men tillför istället desto mer till utseendet. Dom mäter 3,4 cm i diameter och går att använda på både stora och små muffins.

Resultatet blir en rolig detalj på kalasbordet som med all sannolikhet kommer imponera på dom små gästerna. En fördel är att dom är helt ärbara så det är bara att montera, servera och njuta!

 

Gör så här

Det följer inte med någon utförlig beskrivning till produkten men med tanke på att det bara finns en sak i förpackningen så är det enkelt att räkna ut vad som ska göras. Tre bilder på baksidan visar dock att man skär av muffinsens topp för att få en plan yta att lägga bilden på.

Mina muffins blev ganska stora så efter att jag skurit bort toppen valde jag även att spritsa lite frosting runt kanterna på bilden, dels för att fylla ut lite och dels för att hålla den på plats. Dessutom tycker jag att det blir lite finare än att bara lägga på bilden som den är.

muffinsbilder bilder hur gör man spritsa på muffins

Det hade även fungerat att stryka ett tunt lager frosting eller grädde över hela bakverket innan bilden monteras, om man som mig har bakat muffins av den större storleken.

Något man dock bör tänka på om man vill tillföra grädde eller frosting under eller runt om bilden är att göra detta strax innan bakverken ska serveras. Bilden, som är gjort av mestadels socker, kan annars lösas upp och det vill man såklart vill undvika.

Utvärdering

Produkten är otroligt enkelt att använda och muffinsarna blir väldigt fina. Ett minus är att bilderna har dålig upplösning och inte är så starka i färgen, jämfört med bilderna på förpackningen. Helheten blev dock bra ändå och med lite frosting runt kanterna är det snarare en bakelse än en muffin. Vem som helst kan montera muffinsbilder och man behöver varken några speciella verktyg, stora bakkunskaper eller särskilt mycket tid.

Ätbara muffinsbilder får 4/5 i betyg, då endast upplösningen och färgen är en nackdel.

 

muffinsbild mussepigg

  • 18 Muffinsbilder med Musse Pigg
  • 39 kr / förpackning
  • Enkel att göra
  • Lite svag färg på bilderna

-Produkten säljs inte längre – SE ÖVRIGA MUFFINSBILDER

Inläggsförfattare: Arne