Tårta med Frost tema – Guide

frosttårta

Baka en Tårta med Frosttema – här med tårtbild och passande dekorationer i form av blå grädde och guldiga sockerpärlor. Tips på hur man kan få 3D effekt i bilden genom att spritsa detaljer med liten tyll.

frosttårta med 3d effekt

 Tårtbild – för alla tårtor

En tårtbild med frostmotiv kan användas både på grädd,- marsipan,- och glasstårtor men i exemplet nedan monteras bilden på en helt vanlig gräddtårta. Det viktigaste när man ska lägga en tårtbild på just en gräddtårta är att försöka få tårtan så slät som möjligt så att bilden kan placeras helt plant.

Det är också bra att veta att bilden bör monteras så nära inpå serveringen som möjligt, eftersom grädden kan lösa upp den ganska snabbt.

För att montera tårtbilden börjar man alltså med att förbereda tårtan och sedan lossas skyddsplatsen som sitter runt bilden. Lägg den så centrerat som möjligt och stryk eventuellt försiktigt runt kanterna, så att bilden fäster plant.

sätta fast frostbild på tårtan

Dekorationstips

För att göra tårtan extra festlig och för att dölja den lite trista kanten på tårtbilden kan man spritsa med grädde eller smörkräm runt om. Färga gärna med karamell, – eller pastafärg så att den nya kanten matchar färgerna i bilden. Använd en tyll som ger ett fint mönster och spritsa hela vägen runt.

dekorera frosttårta

Avsluta med att placera ut sockerpärlor eller liknande eller strö ett ätbart glitter över hela tårtan för att ge den ett frostliknande skimmer. Varför inte sätta i några tårtljus med tema Frost?

3D-effekt

Vill man ha lite 3D-effekt i tårtbilden kan man ta en mindre tyll och spritsa detaljer på bilden enligt exemplet – där Elsas långa fläta har fyllts i med grädde och toppats med guldiga sockerpärlor.

frosttårta med 3d effekt

Frost ätbar bild till tårta

  • 1 st
  • Finns med olika bilder från Frost
  • Håller i ett år
  • 4/5 i betyg

49 :-

Se alla Frost-Bilder hos Partyhallen/ Beställ

 

Inläggsförfattare: Arne