Tillbehör till bildtårta

gelantin till tårta

Gelantin till tårta

Gelantin som används för flera funktoiner på tårtor. Exempelvis fästa tårtoblat på marsipantårta, skapa en glänsande yta eller färga och skriva med.

93:-

Till Butik / Beställ

guldpärlor ätbara

Sockerpärlor i guld

Läckra sockerpärlor i guld från varumärket Fun Cakes.

Fina som dekoration på cupcakes, tårtor och andra bakverk. Sockerpärlorna kommer i en praktisk burk med snäpplock och strösslas enkelt över bakverket. Burken innehåller ca 80 g strössel.

39:-

Till Butik / Beställ

Tårtband

Att sätta en tårtband runt en hembakad tårta gör att den ser väldigt proffsigt gjord ut. Tårtbandet är tillverkat i papper och väldigt enkelt att använda, bara att fästa runt tårtan och servera!  Mått ca 15 mm * 20 m

139 :-

Till Butik / Beställ 

Tårtljus

Tårtljus finns i en mängd olika utföranden och bidrar dessutom till en festlig stämning när det är dags för födelsedagsbarnet att blåsa dem ut och önska sig något.

Varje tårta behöver tårtljus!

Till Butik / Beställ 

pastafärger

Pastafärg

Pastafärg är en sorts färgmassa som används för att färga sockerpasta, marsipan, grädde, frostings och annat.

Denna förpackning innehåller 8 olika färger – elfenben, gyllengul, rosa, röd, violett, kungsblå, bladgrön och svart, som alla givetvis är helt ätbara.

35 kr

Till Butik / Beställ

wilton tyllset

Wilton tyllset

Tyllsetfrån Wilton, innehållandes tre olika tyllar som ger olika mönster. Tyllarna är av större storlek och passar därför utmärkt att dekorera tårtor med. Setet innehåller följande modeller: 1M, 2D och 2A. Tyllarna bör diskas för hand.

39:-

Till Butik / Beställ

Spritspåsar

Spritspåsar kan användas för att spritsa alltifrån grädde till potatismos. Spritsa ut marängsmet direkt på plåten för att få perfekt formade maränger eller för att få ett jämnt lager tårtfyllning inuti tårtan. Påsarna kan användas som dom är men kan med fördel användas tillsammans med spritstyllar som ger olika former och mönster.
Fr 39 :-

Till Butik / Beställ

Bildtårta – men sen då?

Har du gjort en tjusig bildtårta till kalaset utan att du känner dig helt nöjd? Ingen fara, det finns fler saker att göra för att piffa till fikabordet ytterligare!

  • Matcha tårtan med goda muffins genom att använda muffinsbilder. Lika enkelt att använda som en tårtbild.
  • För extra piff på tårtan kan man spritsa med grädde runt bilden för att dölja kanterna. Vill man så kan man dessutom lägga till ett tårtband runt om för att få den extra fin.
  • Kronan på verket när det kommer till en födelsedagstårta är såklart ett tårtljus. Ett ljus för varje år, ett färdigt sifferljus eller ett ljus i form av en figur som passar för temat? Du väljer!

Exempel  – Använda gelantinspray

Gelatin i sprayform har flera olika funktioner och kan bland annat användas för att ge extra glans på tårtor och bakverk. Gelatinet ger dessutom klarare färger om det sprayas över marsipan, sockerpasta eller tårtbilder eftersom det tillför en viss del fukt.

På bild:

En tårtbild med Spidermanmotiv har sprayats med en gelatinspray från märket Decora. Resultatet blev en glansig finish och betydligt djupare färger än innan.

 

frosttårta med 3d effekt

Exempel  – Använda tyll

Tyllar används vid spritsning och det finns hundratals olika modeller att välja bland. Beroende på storlek och form ger tyllarna olika mönster och det går till att spritsa alltifrån vackra blommor till fluffiga bollar.

På bild:

Olika tyllar har använts för att dekorera en tårta med tårtbild. På tårtbilden har en liten tyll använts för att spritsa frosting på delar av motivet, för att skapa en 3D-effekt. Runtom tårtbilden har en större tyll använts för spritsning av en färgad frosting, för att dölja tårtbildens kanter samt för extra dekoration på tårtan.

 

Exempel  – Använda Pastafärger

Pastafärger fungerar som hushålls- eller karamellfärger men kommer i gelform och är väldigt pigmenterade. Dom kan till exempel användas för att färga sockerpasta och marsipan men även frostnings, grädde och fyllningar.

På bild:

Pastafärger har använts för att färga in sockerpasta i passande kulörer till en Pokémontårta. För att få en jämn färg har sockerpastan arbetats en stund samtidigt som lite pastafärg i taget tillförts.

 

SLUT FÖR TILLFÄLLET

gelantinspray

Gelatinspray som kan användas för att ge glans och starkare färger på olika typer av bakverk.

Kan även användas som lim, till exempel för att limma fast en tårtbild på en tårta. Sprayflaskan innehåller 125 ml och gör det enkelt att få ett tunt och jämnt lager över den önskade ytan.

89:-

Till Butik / Beställ