Muffinsbilder

En muffinsbild, eller oblatbild, är tillverkad i sockerpasta och har tryck av ätbar färg. Passar perfekt till den som vill baka själv men ändå få lite hjälp på traven med att dekorera. Muffinsbilder finns i olika mått, från ca 3,5 cm – 8 cm i diameter.

paw patrol muffinsbilder    fotboll muffins       muffinsbilder med egna bilder      muffinsoblater dumma mej     mussepigg på muffins oblater           muffinsbilder

Passar för alla tillfällen

Roliga muffins och cup cakes har blivit trendigt och ersätter till och med den klassiska tårtan på många kalas och andra tillställningar. Muffins går att variera i oändlighet och med ätbara muffinsbilder går dom att göra minst lika personliga som en tårta.

Följer kalaset ett tema, exempelvis Frost eller Spiderman, är en muffinsbild ett bra komplement för dig som vill baka själv men ändå få in temat även i fikat. Muffinsbilder är enkla att använda men gör muffinsen till ett storslaget bakverk för gästerna.

Muffinsbilder med eget motiv

Vill man ha ett eget motiv på sina muffins finns även dessa att beställa hos speciella butiker. Du laddar då upp den önskade bilden och får den tryckt med ätbar färg på en rund formad bit av sockerpasta, som sedan placeras på bakverket och blir en rolig detalj på exempelvis dopet eller födelsedagskalaset.

muffinsbilder med egna bilder

Applicering av muffinsbilder

Första steget innan man kan applicera bilderna på muffinsen eller cup caken är att avlägsna den skyddsplast som sitter på när dom levereras. Plasten ska vara enkel att dra loss men om den sitter fast kan man lägga arket med bilderna i frysen en kort stund.Muffinbilderna lämpar sig bra att lägga både på grädde, marsipan och sockerpasta. Dock bör man tänka lite olika beroende på vad man har för underlag. Grädde ger ifrån sig en viss väta vilket gör att oblaten blir mjuk och löses upp efter ett par timmar. För ett bra resultat går det utmärkt att lägga på bilderna direkt innan servering för hållbarhetens skull.

Är underlaget torrt, som marsipan eller sockerpasta går det bra att förbereda redan dagen innan. Det man bör tänka på då är att fästa dem med gelatin så att de inte ramlar av.

Tips
För att göra dopet, kalaset eller en baby shower mer personlig är muffinsbilderna en utmärkt produkt att ha till hands. Det finns en mängd olika motiv att välja mellan och i och med att man även kan designa sina egna bilder finns det något som passar för alla tillställningar.
Till dopet kanske en fin bild på barnet i fråga får pryda dom små bakverken och till fotbollsspelaren blir det såklart en fotboll. Tack vare den enkla appliceringen kan vem som helst få sina muffins eller cup cakes att se väldigt proffsiga ut!