Tårtbild med eget foto

16 BITAR RUND TÅRTBILD

10 BITAR RUND TÅRTBILD

egna muffinsbilder

Gör en bildtårta med eget foto och skapa en unik personlig tårta. Det är både fint och väldigt uppskattat, och dessutom  enkelt att fixa.

Tårtbild med eget foto – Guide

Skapa en personlig och unik tårta med hjälp av en tårtbild med eget foto. Både beställning och montering av bilden är enkla att genomföra – även för den som saknar kunskap inom bakning.

Så beställs en tårtbild med eget foto

  1. Gå in påTårtdekoration.com och välj önskad form på tårtbilden
  2. Ladda upp önskat foto eller bild och följ anvisningarna
  3. Lägg i varukorgen och gå vidare till kassan
  4. Fyll i leveransuppgifter och betala
  5. Vänta 2–5 arbetsdagar till bilden landar i brevlådan

Till Butik / Beställ

bild på tårta med tryck

Exempel – Tårtbild med foto på hundar

Tårtbild med en foto av hundvalpar som valts ut till ett födelsedagsfirande.  Fotot som använts på tårtan ovan är tagen med en något äldre mobilkamera och därmed inte så skarp, vilket återspeglas i tårtbilden. Den är lite suddig och inte så klar i färgerna, så ett tips är att välja en bild eller foto med hög upplösning och starka färger.

Tips för bättre bild

  • Klarare färger – För ytterligare djup i en tårtbild går det alltid att pensla på ett tunt lager flytande gelatin efter att den har monterats på tårtan. Det gör färgerna klarare samtidigt som bilden får en glansigare yta, i stället för en matt.
  • Dölj kanten – När en tårtbild används som dekoration på en tårta är det fint att dekorera runt bildens kant för att dölja denna. Spritsa med grädde eller frosting eller lägg något annat gott ätbat runt om – så som frukt, bär, strössel eller nötter. På bilden ovan har kanterna dekorerats med hackade hasselnötter.

Montering och dekoration

Att montera tårtbilden med eget foto är lika enkelt som att beställa den. Den kan använda spå alla typer av tårtor – grädd-, som marsipan och köpt som hembakad.

  1. För en gräddtårta eller en tårta täckt med frosting är det bara att lägga på bilden strax innan servering.
  2. För en tårta med torrt underlag, till exempel marsipan eller sockerpasta, limmas bilden fast med ett tunt lager gelatin. För att dölja tårtbildens kanter kan man spritsa grädde eller frosting runt om, eller lägga på ett fint strössel, hackade nötter eller bär.
  3. Montera bilden på tårta

Vilken typ av tårta som bilden ska monteras på har ingen betydelse, både marsipan- och gräddtårta fungerar men man får gå till väga på två olika sätt. För en marsipantårta eller en tårta med lock av sockerpasta behöver man tillföra gelatin för att bilden ska fästa ordentligt på underlaget. Det räcker att pensla ett lager under bilden eller på tårtan för att det ska fastna, och vill man kan man även pensla ovansidan för att få en djupare färg.

För en gräddtårta behövs inget gelatin, utan det är bara att lägga på bilden en liten stund innan servering. Tänk på at inte lägga på den för långt i förväg eftersom den då kan lösas upp av den fuktiga grädden. Spritsa runt kanterna om så önskas och servera sedan bildtårtan till förväntansfulla gäster.

Förvara tårtbilden i rumstemperatur i obruten förpackning om den inte ska användas med en gång. Bilden håller i ca 10 månader förutsatt att den förvaras torrt och mörkt och inte för svalt.

Frågor & Svar

Vilka typer av bilder kan användas för att skapa en tårtbild med eget foto?

Alla typer av bilder kan användas men ju bättre kvalitet bilden har, desto bättre blir resultatet. Om kvaliteten är för låg så meddelas det efter uppladdningen och du får du möjlighet att välja en annan bild.

Hur länge håller tårtbilden och hur bör den förvaras?

En tårtbild i obruten förpackning har en hållbarhet på ca 10 månader. Den bör förvaras mörkt och i lagom temperatur – i skafferiet eller annat skåp är att rekommendera.

Vad är tårtbilder gjorda av?

Tårtbilder är gjorda av sockerpasta eller stärkelse som bas. Till trycket används ätbar färg