Tårtbild 5 år

Dags för 5-årskalas? Då är det enkelt att skapa en unik och personlig tårtbild, helt enligt födelsedagsbarnets egna önskemål.

Skapa en personlig tårtbild till 5-årskalaset

Vi har inte hittat någon återförsäljare av tårtbilder med 5-årstema så i stället rekommenderar vi att skapa en egen, personlig tårtbild.

  1. Ladda hem en valfri bild från internet eller välj ut ett eget foto
  2. Gå till ” Skapa bildtårta med egen bild
  3. Ladda upp den önskade bilden och beskär enligt anvisningarna
  4. Beställ och betala

Tårtbilden tillverkas och levereras hem till brevlådan inom ett par vardagar. Bilden kan sparas i upp till ca ett år om den förvaras torrt, mörkt och svalt (ej i kylskåp) samt i obruten förpackning.

Montera tårtbild

En tårtbild kan monteras på dom flesta typer av tårtor – köpta likaväl som hembakade. Däremot skiljer sig själva monteringen något beroende på val av tårta.

För en gräddtårta eller tårta täckt med någon annan frosting är det bara att lägga på bilden strax innan serveringen.

Ska tårtbilden däremot monteras på en tårta med torrt underlag, till exempel sockerpasta eller marsipan, behöver den limmas fast. Det görs bäst med hjälp av gelatin i flytande- eller sprayform, som appliceras i ett tunt lager på tårtbildens baksida innan den läggs på tårtan.

Monteringen av tårtbilder bör ske så nära inpå serveringen som möjligt. Detta eftersom dom är gjorda av mestadels socker – vilket löses upp vid kontakt med fukt, till exempel från grädde.

Dekorations- och garneringstips

En tårtbild i sig är en fin dekoration men för ett ännu snyggare resultat är ett tips att dölja kanterna på bilden. Det kan göras till exempel genom att spritsa grädde eller frosting runt om i ett fint mönster eller genom att lägga ut frukt, bär, nötter, godis eller något annat gott längs hela kanten.

Låt gärna dekorationerna följa samma färgtema som tårtbilden för att få ett enhetligt resultat.

göra egen minecraft tårta

(Exempel på egenkomponerad bild som används till ätbar tårtoblat)

Fler tips till 5-årskalaset

För ett komplett 5-årskalas är det festligt att piffa och pynta med klassiska kalasdekorationer. Även här är ett bra tips att försöka hålla sig till någon form av tema – och varför inte utgå från tårtbilden?

Plocka upp exempelvis färgerna från bilden och låt dom synas även i dekorationerna. Ballonger, vimplar, serpentiner och engångsartiklar i form av dukar, servetter, tallrikar och muggar finns att hitta i dom flesta färgerna i butiker som säljer fest- och kalasartiklar på nätet.

Källor:

Testkungen.se – Testkungen gör tester på olika hushållsartiklar samt presenterar guider kring vad man bör tänka på när dessa artiklar köps. De har även listor och tips för exempelvis födelsedagspresenter för vissa specifika åldrar. Delar av de tips som presenteras ovan är från den sidan.

Tårtdekoration.com – Tårtdekoration.com har ett mycket brett utbud av tårtdekorationer och är troligtvis störst i Sverige på tårtoblater. De har tårtoblater med färdiga tryck – exempelvis 20 år, 30 år och 50 år. Däremot inte för 5 åringens kalas. Utöver färdiga tryck finns även möjlighet att skapa en tårtbild med eget tryck.

Inläggsförfattare: Arne