Tårtbilder med eget foto

Gör egen ätbar tårtbild

Gör en bildtårta med eget foto och skapa en unik personlig tårta. Det är både fint och väldigt uppskattat, och dessutom  enkelt att fixa.

tårtbild med eget foto rund          tårtbild med eget foto kvadrat

runda fotobilder cupcake  bildtårta 12 7 cm

Kvadrat & Rektangulär egen tårtbild

A3 bildtårta    a4 bildtårta egen bild

bildtårta avlånga bilder     Rektangulär bildtårta

 

Tårtbild med eget foto – Guide

Skapa en personlig och unik tårta med hjälp av en tårtbild med eget foto. Både beställning och montering av bilden är enkla att genomföra – även för den som saknar kunskap inom bakning.

Så beställs en tårtbild med eget foto

  1. Gå in på Tårtdekoration.com och välj önskad form på tårtbilden
  2. Ladda upp önskat foto eller bild och följ anvisningarna
  3. Lägg i varukorgen och gå vidare till kassan
  4. Fyll i leveransuppgifter och betala
  5. Vänta 2–5 arbetsdagar till bilden landar i brevlådan
Till Butik / Beställ

Montering och dekoration

Att montera tårtbilden med eget foto är lika enkelt som att beställa den. Den kan använda spå alla typer av tårtor – grädd-, som marsipan och köpt som hembakad.

För en gräddtårta eller en tårta täckt med frosting är det bara att lägga på bilden strax innan servering.

För en tårta med torrt underlag, till exempel marsipan eller sockerpasta, limmas bilden fast med ett tunt lager gelatin.

   

För att dölja tårtbildens kanter kan man spritsa grädde eller frosting runt om, eller lägga på ett fint strössel, hackade nötter eller bär.

Montera bilden på tårta

Vilken typ av tårta som bilden ska monteras på har ingen betydelse, både marsipan- och gräddtårta fungerar men man får gå till väga på två olika sätt. För en marsipantårta eller en tårta med lock av sockerpasta behöver man tillföra gelatin för att bilden ska fästa ordentligt på underlaget. Det räcker att pensla ett lager under bilden eller på tårtan för att det ska fastna, och vill man kan man även pensla ovansidan för att få en djupare färg.

För en gräddtårta behövs inget gelatin, utan det är bara att lägga på bilden en liten stund innan servering. Tänk på at inte lägga på den för långt i förväg eftersom den då kan lösas upp av den fuktiga grädden. Spritsa runt kanterna om så önskas och servera sedan bildtårtan till förväntansfulla gäster.

Förvara tårtbilden i rumstemperatur i obruten förpackning om den inte ska användas med en gång. Bilden håller i ca 10 månader förutsatt att den förvaras torrt och mörkt och inte för svalt.

Share and Enjoy !

Shares

Inläggsförfattare: Arne