Trolls tårta med tårtbild – guide

Börja med att täcka tårtan med grädde eller smörkräm i önskad färg. Lägg sedan tårtbilden med Trolls i tårtans mitt och stryk fast den försiktigt med händerna.

 

Färga smörkräm eller grädde med ytterligare en färg och ha över i en spritspåse med tyll. Spritsa ett fint mönster runt tårtbildens kant samt runt tårtans nedre kant.

 

Pudra tårtans kanter med ätbart glitter. Enklast är att använda en tesil för att få ett jämt och tunt lager.

Avsluta med att toppa tårtan med några fina tårtljus – välj vanliga eller köp gulliga trollsljus. För en ännu mer trollig tårta finns även kristyrfigurer att köpa, som passar utmärkt att fästa till exempel runt tårtans kanter.

Gelfärg röd

Röd gelfärg som går att färga både mat och bakverk med. Den lilla flaskan rymmer ca 20 gram färg men är väldigt dryg – det behövs bara någon droppe av den tjocka gelfärgen för att färga exempelvis en hel bunke med grädde. Mer färg behövs för starkare nyans och mindre för dovare nyans.

 

https://www.partyhallen.se/rod-gel-karamellfarg

Pastafärg blå

Blå pastafärg som ger bakverk och mat en riktigt snygg och stark blå färg. Färgen kan användas bland annat för att färga smet till kakor eller tårtbottnar, grädde, frostings, marsipan och sockerpasta. Burken innehåller ca 28 gram färg och doseras enklast med hjälp av till exempel en knivsudd.

 

https://www.partyhallen.se/gelefarg-bla

 

Gelatin spray

Flytande gelatin på sprayflaska, framtagen för att enkelt kunna spraya ett jämnt lager över olika typer av bakverk för en glansig och snygg yta. Gelatinsprayen kan även användas som lim för att fästa tårtbilder i sockerpasta-, och marsipanlock och för att ge en djupare färg i dessa. Spraybehållaren rymmer 125 ml och har en hållbarhet på 6 månader.

 

https://www.partyhallen.se/gelatin-spray

Ätbart glitter

Ätbart pulver i skimrande guld som kan användas på alla typer av bakverk. Burken innehåller 3,5 gram glitter men räcker länge – endast en knivsudd behövs för att pudra en tårta. Pulvret är väldigt tunt och ger ett extra läckert och festligt resultat.

 

https://www.partyhallen.se/atbart-glitter-gold

Tårtljus guld

Snygga tårtljus i guld som passar perfekt på dom flesta tårtor. Ljusen mäter 12,7 cm och levereras i 12-pack. Enkla att trycka ned i tårtan innan servering och plockas med fördel bort innan det är dags att hugga in.

 

https://www.partyhallen.se/guldiga-tartljus

 

Du kan även lägga till

OCH ANDRA TIPS

och där skriva om några av dessa produkter

https://www.tartdekoration.com/category.html/trolls-tarta

 

Tips på andra produkter till Trolls tårta

 

Tårtljus Trolls

Supergulligt tårtljus i form av figuren Poppy tillsammans med en festlig cupcake, där veken är placerad. Ljuset har en rejäl platt plastfot och kan ställas ovanpå tårtan eller vid sidan av. Ljuset, som är gjort av stearin, mäter ca 7,5 centimeter.

 

https://www.tartdekoration.com/product.html/trolls-poppy-tartljus-2?category_id=166

 

Kristyrfigur Trolls

Sockersöt kristyrfigur föreställandes karaktären Poppy från Trolls. Dekorera med kristyrfigurerna på tårtor eller andra bakverk – eftersom den är gjord av socker behöver den inte plockas bort innan servering utan gåt utmärkt att äta. Förvara figuren i sval rumstemperatur innan användning.

 

https://www.tartdekoration.com/product.html/trolls-poppy-kristyrfigur?category_id=166

Inläggsförfattare: Arne