Tårtbilder Trolls

En Trolls bildtårta kommer lyfta barnkalaset till en ny nivå! Barnets favorittårta kombinerat med en tårtbild blir perfekt för fikabordet och alla dess gäster. Se guider och inspiration under produkterna

Slut på tårtbilder – Se övriga kalastillbehör med Trol-tema hos Partyhallen.se

trolls 1 tårtoblat         trolls2 bild till tårta      trollstårta 3         trolls tårta 4

 

SE FLER HÄR – hos Partyhallen

Tårtbilden

Trolls tårtbild är helt ätbar finns i flera olika färger och utföranden. Låt barnet själv välja sin favorit bland tårtbilderna och placera den sedan över tårtan som ska serveras på kalaset.

Garneringsförslag Trolls Tårta

Börja med att montera tårtbilden på tårtan och spritsa sedan runt om för att dölja kanterna och hålla bilden på plats. Både grädde och smörkräm fungerar utmärkt. Spritsa även runt tårtans nedre kant för ett extra fint resultat, och spraya eller stryk över ett tunt lager gelatin över tårtbilden om du önskar djupare färger och glans.

Pudra sedan tårtan med ätbart glitter eller strö över något fint strössel. Avsluta med att sätta i några tårtljus innan det är dags att servera.

Börja med att täcka tårtan med grädde eller smörkräm i önskad färg. Lägg sedan tårtbilden med Trolls i tårtans mitt och stryk fast den försiktigt med händerna.

bildtårta med trolls tecknade

Färga smörkräm eller grädde med ytterligare en färg och ha över i en spritspåse med tyll. Spritsa ett fint mönster runt tårtbildens kant samt runt tårtans nedre kant.

troll tårtbild

 

Pudra tårtans kanter med ätbart glitter. Enklast är att använda en tesil för att få ett jämt och tunt lager.

trolls

Avsluta med att toppa tårtan med några fina tårtljus – välj vanliga eller köp gulliga trollsljus. För en ännu mer trollig tårta finns även kristyrfigurer att köpa, som passar utmärkt att fästa till exempel runt tårtans kanter.

Produkter i Guiden

 

röd karamellfärg

 

Gelfärg röd

Röd gelfärg som går att färga både mat och bakverk med. Den lilla flaskan rymmer ca 20 gram färg men är väldigt dryg – det behövs bara någon droppe av den tjocka gelfärgen för att färga exempelvis en hel bunke med grädde.

Mer färg behövs för starkare nyans och mindre för dovare nyans.

Till Butik / Beställ

pastafärg blå

 

Pastafärg blå

Blå pastafärg som ger bakverk och mat en riktigt snygg och stark blå färg. Färgen kan användas bland annat för att färga smet till kakor eller tårtbottnar, grädde, frostings, marsipan och sockerpasta. Burken innehåller ca 28 gram färg och doseras enklast med hjälp av till exempel en knivsudd.

Till Butik / Beställ

gelatinspray

Gelatin spray

Flytande gelatin på sprayflaska, framtagen för att enkelt kunna spraya ett jämnt lager över olika typer av bakverk för en glansig och snygg yta. Gelatinsprayen kan även användas som lim för att fästa tårtbilder i sockerpasta-, och marsipanlock och för att ge en djupare färg i dessa. Spraybehållaren rymmer 125 ml och har en hållbarhet på 6 månader.

Till Butik / Beställ

ätbart glitter

 

Ätbart glitter

Ätbart pulver i skimrande guld som kan användas på alla typer av bakverk. Burken innehåller 3,5 gram glitter men räcker länge – endast en knivsudd behövs för att pudra en tårta. Pulvret är väldigt tunt och ger ett extra läckert och festligt resultat.

Till Butik / Beställ

tårtljus guld

Tårtljus guld

Snygga tårtljus i guld som passar perfekt på dom flesta tårtor. Ljusen mäter 12,7 cm och levereras i 12-pack. Enkla att trycka ned i tårtan innan servering och plockas med fördel bort innan det är dags att hugga in.

Till Butik / Beställ

Applicering av tårtbild Trolls

Tårtbilden med Trolls kan placeras som kronan på verket på vilken tårta som helst. För bästa resultat lägger man på tårtbilden bara någon timme innan servering. Här kommer några tips för att få det bästa resultatet beroende på vilken tårta som ska serveras.

Gräddtårta

Själva tårtan kan förberedas men vänta med att lägga på tårtbilden tills det är dags att ställa fram den. Grädden gör att bilden blir blöt och riskerar att lösa upp sig. Spritsa gärna runt tårtbildens kanter i en passande färg för att få ett extra fint resultat.

Marsipan eller sockerpasta

På tårtor med ”torra” material som marsipan eller sockerpasta kan tårtbilden utan problem läggas på 4–5 timmar innan servering. Till skillnad från en gräddtårta så behöver man här använda gelatin för att bilden ska fästa ovanpå tårtan.

Glass
Tårtbilder går bra att använda även på glass men bilden bör inte frysas. Liksom med marsipan eller sockerpasta behöver man även här använda gelatin under bilden för att den ska fästa. Vill man att bildens färger ska få mera djup kan man även pensla ett lager gelatin ovanpå för att få en glansig och fin yta.

Dekorationer och tillbehör till Trollskalaset

Om ditt barn är förtjust i Trolls så är det också ett utmärkt tema till kalaset eftersom det finns dekorationer och kalastillbehör i mängder. Förutom tårtoblat med Trolls finns också muffinsbilder och muffins-kit så att hela fikabordet enkelt kan gå i samma tema. På nätet hittar det mesta man kan tänkas behöva till kalaset.

Exempel på produkter med Trolls-tema:

  • Inbjudningskort
  • Ballonger
  • Tallrikar och muggar
  • Girlanger
  • Godisklubbor och chokladmynt
  • Tårtljus
  • Såpbubblor

 

Inläggsförfattare: Arne