Tårtbilder Tema

    Alla Hjärtans Dag

B   Babblarna  –  Babblarna Muffinsbilder –  Barcelona –  Bamse   –   Baby –   Bilar   – Bitcoin – Brandbil –  Bondgård

C/D    Dansk flagga –  Dumma MigDoraDinosaurier

E     Eget foto   –

F    Fotboll –  Frost Fars DagFödelsedag 40 årFödelsedag 50 årFödelsedag 60 år

J      Jul   

G    Gamer   Greta Gris

H      Hallloween   –   Hello Kitty Hulken

L  Lejonkungen – Lady Bug

M     Madagaskar –   Musse Pigg –  MorsdagMasha och björnen  – My Litttle Pony

N      Nalle Puh

T      Trolls   –   Turtles

P      Paw Patrol   – Peppa Pig –   Pyjamashjältarna   PokemonPolis

S     Shimmer & ShineSjöjungfru –   Smurfarna   –    Snövit   – ´ Spindelmannen –  Student   Star WarsSvampbob

   Unicorn   –

Tårtbilder

Med hjälp av tårtbilder kan man förvandla en enkel tårta till ett mästerverk. Bilderna finns i olika former och storlekar samt med en mängd olika motiv. Det går snabbt att montera bilderna och dom funkar lika bra på köpta tårtor som på hembakade.

Vad är tårtbilder?

Tårtbilder är en form av tårtlock som är helt ätbara. Dom tillverkas i sockerpasta och trycks sedan med en färg som även den går att äta, och är alltså inget man behöver plocka bort innan man börjar äta tårtan.

Bilderna kan placeras på alla typer av tårtor vare sig man har köpt en färdig eller bakat en själv. Det tar bara några minuter att montera bilden, som kort och gott bara läggs ovanpå tårtan, och det krävs inga speciella kunskaper inom bakning för att lyckas.

Tårtbilder finns både som runda och rektangulära och finns att hitta i olika storlekar. Det stora utbudet av motiv gör att det finns något som passar för alla smaker och tillställningar.

 

Välj ett färdigt motiv eller designa ditt eget

Det finns mängder av färdiga tårtbilder att köpa där motiven föreställer alltifrån populära Disneyfigurer till ståtliga superhjältar. Ska man baka en tårta till ett barnkalas är det oftast enkelt att hitta en tårtbild med barnets favoritfigur som kan pryda tårtan, vilket brukar resultera i succé.

Eller designa egen tårtbild. Det gör man enkelt genom att ladda upp en bild eller ett foto på beställningssidan, beskära den till önskad storlek och vänta på att den ramlar in i brevlådan.Väljer man att designa en egen tårtbild kan man även välja att lägga till en text för att göra den extra personlig.

lägga tårtbild på tårta mussepiggtårta med tårtbild mussepiggtårta med tårtbild

Tips när du ska jobba med tårtbilder

  • Ska tårtbilden ligga på en marsipantårta behöver man flytande gelatin att använda som lim under den vid montering. Detta eftersom båda materialen är torra vilket gör att bilden annars inte fastnar.
  • Förvara bilden i rumstemperatur, gärna mörkt och i obruten förpackning. För låg temperatur kommer göra att bilden stelnar och riskerar att spricka. Hållbarheten om den förvaras korrekt är ca 3 månader.
  • Servera direkt efter att bilden lagts på tårtan, eftersom den är som finast då. Detta gäller speciellt om tårtbilden lagts på fuktigt underlag så som grädde. En marsipantårta med bild kan man förbereda någon timme i förväg utan att den löser upp sig.