Tårtbilder Svampbob Fyrkant

Baka en egen Svamp Bob tårta! Med en tårtbild förvandlas favorittårtan på ett kick och blir ett annorlunda och roligt inslag på kalaset.

Produkten har utgått för tillfället

svamp bob tårtbild tårtbild svamp bob

Tårtbilder SvampBob Fyrkant

Tårtbilder med motiv från det populära barnprogrammet SvampBob Fyrkant finns i flera härliga utföranden och färger. Välj en med SvampBob själv eller en med hela gänget samlat. Bilderna är ätbara, enkla att montera och passar på alla typer av tårtor – grädde som marsipan. Dom håller dessutom länge i obruten förpackning så det går bra att beställa tårtbilder ett bra tag innan kalaset ska hållas.

Så gör du

Att montera en tårtbild är enkelt och det går dessutom väldigt snabbt. Man behöver inga speciella verktyg men till dekoration kan det vara bra att ha en spritspåse med tillhörande tyll så att bildens kanter kan döljas.

Montera tårtbild på gräddtårta – Lossa bilden försiktigt från plasten och placera i tårtans mitt. Observera att detta bör göras precis innan servering, då grädden annars kommer att lösa upp bilden.

Montera tårtbild på sockerpasta, marsipan och glass – Har favorittårtan ett lock av sockerpasta, marsipan eller om den är gjord av glass behövs flytande gelatin för att tårtbilden ska fästa ordentligt i tårtan. Det räcker att stryka ett tunt lager över bildens baksida innan den läggs på.

Dekorera – Fyll en spritspåse med grädde, smörkräm eller något annat och spritsa toppar runt tårtbildens kant. Det döljer kanterna samtidigt som tårtan ser ännu finare och proffsigare ut. Avsluta eventuellt med att strö över lite strössel i passande färger, eller dekorera med fina bär.

Tema SvampBob Fyrkant, eller havstema?

På barnkalas är det inte ovanligt att hela kalaset, från tårta till dekorationer, går i samma tema. För att matcha tårtan som pryds av SvampBob finns mängder av kalasartiklar som också pryds av den färgglada figuren och hans vänner. Några exempel är:

  • Bordsduk (engångs)
  • Engångstallrikar-, och muggar
  • Sugrör
  • Ballonger
  • Konfetti
  • Kalashattar
  • Muffinsformar

Ett annat alternativ på SvampBob-kalaset är att dekorera och pynta i havstema. SvampBob lever ju trots allt på havets botten, så varför inte låta rummet se ut som en sådan? Med blå ballonger, serpentiner och vimplar längs väggarna, ett bord dukat med sand, snäckskal och annat ”havsigt” kommer det säkerligen kännas som att kalasgästerna sitter på havets botten likt sagofiguren själv.

Häll upp kakor, karameller och popcorn i hinkar med tillhörande spadar – bara fantasin sätter gränserna på barnkalas!

Inläggsförfattare: Arne