Tårtbilder Student

Studenten tar man bara en gång. En given del i att fira den stora dagen är att äta tårta. Varför inte göra den fin med en tårtbild med studentmotiv?  Motivet kan till exempel vara en studentmössa eller er favoritbild av studenten som barn.

Bildtårta till studentenstudentbild på tårta


student tema

Så fixar du egna tårtbilder till studenten

Populärt på studenttårtor är att ordna oblater med personliga motiv. När du köper tårtbilder online behöver du ladda upp bilden hos webbshopen. Gamla bebisfoton från fotoalbumet behöver alltså digitaliseras innan du kan göra detta. Det här kan till exempel göras med en scanner, men det finns appar till både Android och iOS att använda sig av.

Tips för studenttårtan

  • Har oblaten blivit böjd? Ingen fara – spraya försiktigt med vatten på den så blir den jämn och fin.
  • Tycker du att färgerna är lite matta? Lägg på lite gelatin på bilden. Det här ger oblaten glans och starkare, glansigare färger.
  • Använd en vass kniv när tårtan ska delas. Oblaten kan bli något seg när den legat på tårtan ett tag, och en vanlig tårtspade riskerar att vika den – snarare än att skära igenom den.

Att välja studenttårta

Kanske har du redan bestämt dig för vilken tårtbild du ska välja – men ännu inte valt tårta? Här kommer ett par tips som kan sätta igång inspirationen:

  • Prinsesstårta. Prinsesstårta är en klassiker som aldrig går fel. För att lägga tårtbilder på den krävs dock ett lager gelatin därunder, eftersom marsipan inte är tillräckligt fuktigt för att oblaten ska fästa.
  • Gräddtårta med jordgubbar. För att förstärka den där somriga känslan kan en tårta med jordgubbar serveras. När du lägger på tårtbilden bör du se till att grädden är så slät som möjligt. Jordgubbarna bör placeras runtom tårtbilden och inte direkt på den.
  • Glasstårta. De allra flesta älskar glass, och recept på olika varianter av glasstårtor kan hittas enkelt på nätet. Kom ihåg att inte lägga på tårtbilden för tidigt, så att glassen hinner smälta. Även här behövs gelatin, då glassen endast är tillräckligt fuktig när den börjar smälta – och då är det försent.

 

Inläggsförfattare: Arne