Tårtbilder Snövit

Baka en härlig Snövit tårta med hjälp av en tårtbild. Bilden är enkel att använda och det krävs inga större kunskaper för att få till ett proffsigt resultat.

disney prinsessor 2        


tårta med disney prinsessor

Dekorationstips

Dölj tårtbildens kanter genom att göra ett vackert pärlband av vit sockerpasta, alternativt spritsa små toppar av grädde eller smörkräm. För sockerpasta – rulla och sätt fast kulorna en och en. Har sockerpastan mjuk och lite klibbig konsistens fäster den bra av sig själva. Om inte – limma då fast dom med gelatin.

Skär ut en skylt i fin form av sockerpasta, samt bokstäver i en annan färg och limma även här med gelatin vid behov.

Montera skylten och avsluta gärna med att spraya eller pensla tårtan med gelatin så att den bli lätt glansig.

Montera tårtbilden

En tårtbild är gjord av sockerpasta och har tryck i ätbar färg. Den kan läggas över vilken tårta som helst och får den att se väldigt proffsigt ut. Det finns dock några saker man bör tänka på beroende på vilken tårta man vill ha.

  • Gräddtårta

Ska tårtbilden placeras ovanpå en gräddtårta bör den inte läggas på mer än fyra timmar innan servering eftersom grädden gör att bilden blir blöt och riskerar att lösas upp. Tårtan kan förberedas dagen innan men för bästa möjliga resultat kan man med fördel montera just bilden strax innan tårtan serveras.

  • Sockerpasta eller marsipan

Liksom på en gräddtårta är monteringen väldigt enkel, men för att tårtbilden ska fästa ordentligt på sockerpasta eller marsipan behöver man använda gelatin för att få den fuktig. Det räcker att pensla ett lager under oblaten, men vill man att den ska få en blank och glansig yta kan man även pensla ett lager ovanpå. Detta bör man göra ungefär fem timmar innan servering.

  • Glass

Det går också bra att använda en tårtbild till glass men även då behöver man komplettera med gelatin för att få den att fästa. Tårtbilden bör inte frysas, så att lägga på den direkt innan servering är att rekommendera.

Kalas med Snövit tema

Förutom en bildtårta med Snövit kan man använda sig av dekorationer och andra roliga saker som förknippas med sagoprinsessan. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till att pyssla och dekorera inför ett kalas men här kommer några tips på vad man kan använda:

SE TEMA SNÖVIT HOS PARTYHALLEN

  • Tallrikar, muggar och servetter med Snövit
  • En färgglad pappduk att lägga över bordet
  • Sagolika utstickare till kakorna
  • Ballonger, vimplar och girlanger i glada färger
  • Figurer i sockerpasta

Inläggsförfattare: Arne