Tårtbilder Pyjamashjältarna

Pyjamashjältarna Kattpojken, Ugglis och Gecko är omtyckta figurer bland dom små. Är ditt barn ett fan är en bildtårta med just Pyjamashjältarna perfekt till födelsedagskalaset.

   


Tårtbild med pyjamashjältarna

Med en tårtbild kan man förvandla vilken vanlig tårta som helst till en häftig bildtårta. Bilderna är tillverkade av sockerpasta, är helt ätbara och alltså inget som behöver plockas bort när det blivit dags att skära i tårtan. Monteringen är otroligt enkel och det tar inte mer än ett par sekunder att få den på plats.

Gör så här:

Att montera en tårtbild är enkelt och kräver varken förberedelser eller kunskaper. Det enda man behöver är en tårta – grädde, marsipan eller glass spelar ingen roll. Tårtbilden läggs bara över tårtan och vill man göra den extra fin samt dölja kanterna kan man spritsa runt om den med till exempel grädde eller frosting.

Är tårtans lock av marsipan eller sockerpasta är det dock bra om man använder gelatin för att bilden ska fästa ordentligt. Man penslar då ett lager över bildens baksida och lägger sedan på den.

Tips! För bästa resultat ska en tårtbild monteras så nära serveringen som möjligt, speciellt om den används på grädd- eller glasstårta. Det blöta underlaget kan annars lösa upp bilden. Vill man ha extra djup och klara färger i bilden kan man även pensla ovansidan med gelatin.

Pyjamashjältarna kalas

Förutom en läcker tårta med pyjamashjältarna-motiv är det roligt både för födelsedagsbarnet och gästerna om det finns ett genomgående tema på kalaset. Har man valt Pyjamashjältarna finns en hel del produkter att köpa som skapar en helhet med dom pyjamasklädda hjältarna.

 – Se utbud av kalasprodukter här, hos Partyhallen – 

Det finns färdiga kalaspaket att köpa innehållandes tallrikar, servetter, muggar och ballonger som går i pyjamashjältar-tema men man kan lika väl plocka fritt om man hellre föredrar det. För att fixa temat till kalaset kan man använda sig av till exempel dessa produkter:

 

  • Duk
  • Muffinsformar och bilder
  • Folieballonger
  • Inbjudningskort
  • Serpentiner och girlanger
  • Godis och kakor

Det finns även roliga ansiktsmasker som passar för det här temat, så att barnen själva kan springa runt och leka pyjamashjältar. Dessutom kanske det passar att ha just ett klassiskt pyjamasparty till det här kalaset?

Tips på övriga kalasprodukter

  • Kalaspåsar – Går att fylla med godis, snacks, frukt eller vad man än föredrar. Perfekt att ge till varje barn under kalaset att ta med sig hem. Varför inte genom en fiskedamm?
  • Vimplar – För den rätta känslan på kalaset är vimplar med motiv av pyjamashjältarna perfekt. Häng över bordet eller längs väggarna. Kalasstämningen kommer att vara på topp.
  • Partyhattar – Partyhattar hör barnkalas till och är perfekt när man bestämt sig för ett genomgående tema.

pyjamas party

Inläggsförfattare: Arne