Tårtbilder Halloween

halloween tårtbild halloween sockerpasta bild happy halloween tårtbild dödskalle på tårtbild

 

Vad passar bättre till Halloweenfesten eller spökkalaset än en god tårta med en häftig halloween tårtbild? Tårtbilder med Halloweentema finns med varierande motiv och är väldigt enkla att använda. 

Ätbar halloween tårtbild

Tårtbilder är tillverkade i sockerpasta och är helt ätbara. Dom håller länge i obruten förpackning förutsett att dom förvaras mörkt och svalt. Bilderna mäter ca 19 cm i diameter och skapar tårtor som ser ut att komma direkt ifrån konditoriet.

Montering

Att skapa sin egen bildtårta till Halloween med hjälp av en ätbar tårtbild är både enkelt och går snabbt att genomföra. Bilderna går att montera på vilken typ av tårta som helst men hur man gör skiljer sig en aning.

Glass – Har man valt en glasstårta ska bilden monteras strax innan servering eftersom den inte klarar av att frysas. Pensla ett tunt lager gelatin på bildens undersida och lägg sedan över glasstårtan.

Grädde – Även när man valt en gräddtårta bör bilden monteras max en timme innan det är dags att servera den. Grädden är blöt och riskerar att lösa upp bilden om den ligger på för länge så ju närmare servering desto bättre. Grädden håller bilden på plats och man behöver inte använda några andra produkter för att den ska fästa bra.
Marsipan eller sockerpasta – Väljer man en tårta med ett lock av marsipan eller sockerpasta kan man göra iordning sin bildtårta redan dagen innan kalaset. Eftersom både bilden och underlagen är torra material behöver man här applicera ett tunt lager gelatin under bilden så att det fäster ordentligt.

Tips

Oavsett vilken typ av tårta man har valt är det fint att spritsa grädde eller frosting runt om tårtbilden när man lagt på den. På så vis döljer man kanten vilket ger ett väldigt proffsigt utseende och dessutom hålls bilden på plats bättre med lite tyngd runt kanterna.

halloween tårtbild halloween sockerpasta bild happy halloween tårtbild dödskalle på tårtbild

Fler idéer till Halloweenfesten

Förutom att skapa en häftig bildtårta till festen finns det mängder av andra produkter som lämpar sig för att få till en riktigt spöklik stämning. Att karva ur en egen pumpa att sätta ljus i är vanligt på Halloween men det finns också mycket färdigt att köpa.

Engångsartiklar så som bordsduk, tallrikar, servetter och muggar med spök- eller pumpamotiv ger en fin dukning till fikabordet. Girlanger, ballonger och konstgjord spindelväv med tillhörande spindlar är sådant som kan hängas upp på väggar och i taket. Servera en god bål till tårtan och fyll den med plastfingrar eller andra läskiga ting.

 

 

Inläggsförfattare: Arne