Tårtbilder ”Bilar”

Har du ett födelsedagsbarn som gillar bilar? – Köp tårtbild med Blixten McQueen  och bilar.  

bilar tårtbild 2

Så fixar du din bildtårta med Bilar

Bilderna är enbart förslag – Garnering kan självklart ske på olika sätt. Se exempelvis Kalastema längre ner. På bilden nedan har röd grädde spritsats runt kanterna.

       

 

Hur du lägger på tårtbilden beror främst på vilken typ av tårta det är.

  • Gräddtårta. Om du ska lägga tårtbilden på grädde är det viktigt att se till att grädden blir så slät som möjligt. Det blir då lättare att lägga på oblaten jämnt och fint. Om du märker att kanterna på bilden dragit ihop sig något, kan du sprita lite grädde runt dem. Kom ihåg att inte lägga tårtbilden på grädden tidigare än fyra timmar innan den skall ätas – annars finns en risk att vätskan i grädden gör att bilden smetar ut sig något.
  • Glasstårta. Om du ska lägga oblaten på en glasstårta bör du komma ihåg att göra det så sent som möjligt innan tårtan ska ätas. Helst bör tårtan börja ätas inom 10 minuter efter att bilden lagts på. Tårtbilder på glass kräver även två lager gelatin (en ovanpå och en under oblaten) för att ge oblaten den fukt den behöver för att fästa.
  • På sockerpasta eller marsipantårta. Även tårtor med marsipan eller sockerpasta, till exempel den populära prinsesstårtan, går att göra till en bildtårta. Precis som på glasstårtor krävs gelatin eftersom marsipan och sockerpasta är för torra för att tårtbilden ska fastna. En fördel med de här materialen är att ytorna ofta är släta och enkla att arbeta med.

Kalastema Blixten McQueen

Ett effektivt sätt att göra kalaset mer spännande är att ordna det enligt ett tema. Få barn skulle besvikna om temat var Blixten McQueen och filmen Bilar. Det må låta som att en hel del arbete krävs, men det är faktiskt ganska enkelt. I och med att filmen är så pass populär finns alla möjliga dekorationer och detaljer med Bilar-motiv. Till exempel kan du komplettera tårtbilden med följande (i Bilar-stuk):

  • Papptallrikar
  • Muggar
  • Servetter
  • Dukar
  • Ballonger

SE HELA UTBUDET HOS PARTYHALLEN HÄR

De här attiraljerna säljs av olika återförsäljare med varierande motiv, även om alla går att hitta i Bilar-tema. Dessutom går det att hitta andra tårtdekorationer, så som tårtljus i matchande färger till exempel.

Vet mer om Bilar

Är du inte riktigt bekant med filmen? Huvudkaraktären Blixten McQueen (som återfinns på tårtbilderna) är rätt kaxig av sig. Historian handlar om hur han ska åka till Los Angeles för att delta i en stor tävling. Efter en olycka på vägen hamnar han i Kylarköping, ett litet samhälle ute på glesbygden. Han har ingen kontroll över sig själv och råkar förstöra hus och annat i den lilla orten.

Straffet blir samhällstjänst samt att gottgöra för det han har förstört. Fortfarande är tävlingen allt han kan tänka på – men innan han tillåts åka vidare till Los Angeles, måste han lära sig att respektera Kylarköping och dess invånare.

Inläggsförfattare: Arne