Tårtbild unicorn

Unicorns är många barns favoritdjur. Beställ tårtbild med unicorn och gör enkelt en snygg unicorntårta.

tårtbild med enhörningar tårtbild med enhörningar

unicorntårta    tårtbild enhörning 1


Unicorn tårta

Om man planerar att baka en bildtårta med Unicorn till barnets kalas kan man välja vilken tårta som helst som grund.  Tårtan blir garanterat en av kalasets stora höjdpunkter!

Gör såhär

Att montera en tårtbild är otroligt enkelt, speciellt om man valt en vanlig gräddtårta. Det behövs inga speciella verktyg och tårtan förvandlas på bara ett par minuter.

  • Gräddtårta – Ska tårtbilden monteras på en gräddtårta behöver man inte göra annat än att lägga på den. Grädden håller bilden på plats och vill man göra den extra fin spritsar man med grädde runt bildens kanter. Viktigt att tänka på är att lägga på tårtbilden direkt innan servering, så att den inte löses upp av den fuktiga grädden.
  • Marsipan- eller sockerpasta – Har man däremot valt en marsipan- eller sockerpastatårta kommer man att behöva gelatin för att få bilden att fästa. Ett tunt lager penslas under bilden innan man lägger den på tårtan och även här är det fint att dölja kanterna, antingen med grädde eller någon färgglad frosting.
  • Glasstårta – Tårtbilder går bra att använda även på glasstårtor. Även här är det en fördel om man penslar lite gelatin under bilden så att den ligger kvar på tårtan. Servera så snart som möjligt, så att bilden håller sig fin och så att tårtan inte hinner smälta!

För extra djup och klarhet i bildens färger kan man pensla gelatin även över bildens framsida.

Tema och roliga kalasprylar

Den magiska enhörningen är ett populärt tema på barnkalas och det är enkelt att hitta kalasartiklar som sätter den rätta känslan på festen. På nätet kan man klicka hem alltifrån muggar och tallrikar till festliga girlanger och ballonger.  Det finns även färdiga kalaskit att köpa men föredrar man att piffa och pynta fritt kan man tänka pastellfärger och glitter. Låt fantasi och magi vara ledorden så kommer kalaset med unicorntema bli något alldeles extra.

Inläggsförfattare: Arne