Tårtbild Smiley

Fira födelsedagen med en riktigt glad smiley tårta! 

Det finns inte färdiga tårtbilder att beställa – men gör en egen på 2 minuter!

  1. Ladda hem en snygg Smileybild från nätet
  2. Ladda upp bilden i tårtgeneratorn här
  3. Beställ bilden

fototårta

Smiley tårtbilder

En tårtbild är allt som behövs för att förvandla en vanlig, lite tråkig tårta till ett färgsprakande mästerverk. Hela bilden går att äta och läggs enkelt ovanpå vilken typ av tårta som helst. Tårtbilder med smileys finns med olika motiv och kommer garanterat göra kalaset lite extra glatt!

Montera tårtbild – kort guide

Monteringen av en tårtbild kan knappast bli enklare. Har man en gräddtårta är det bara att se till att toppen är så slät som möjligt, för att sedan bara lägga på bilden i tårtans mitt.

Har man en tårta med marsipan, – eller sockerpastalock penslas bilden först med ett tunt lager gelatin på baksidan innan den läggs på tårtan. Detsamma gäller för montering på glasstårta.

Tänk på att montera tårtbilden så nära inpå serveringen som möjligt, speciellt om det gäller en gräddtårta. Fukt från grädde, men också från gelatin och glass, löser upp tårtbilden. Så ju närmare servering den monteras, desto snyggare kommer den att vara!

Smileytårta – dekorationstips

Förutom en tårtbild med smileymotiv finns mycket annat man kan göra för att piffa upp tårtan. Ett tips är att färga antingen grädde eller smörkräm riktigt gult, för att sedan spritsa runt tårtbildens kanter. För att ge tårtan en rundare och ännu mer smileyliknande form kan man fortsätta att spritsa nedåt, varv för varv, tills hela tårtans kanter är täckta av gula små toppar.

Ett annat tips är att använda strössel som dekoration, gärna gult eller kanske till och med smileyformat, att strö på och runt tårtan innan den serveras. Till tårtan och kalaset passar såklart både ballonger, serpentiner och andra kalasartiklar i samma färg och tema J

Inläggsförfattare: Arne