Tårtbild sjöjungfru

Baka en festlig sjöjungfrutårta med hjälp av en tårtbild. Välj en färdig bild med tema sjöjungfru eller skapa en med ett eget motiv och montera sedan på valfri tårta.


Tips på tårtdekorationer – sjöjungfru

En tårtbild är förvisso en fin dekoration i sig men det finns även många andra festliga tårtdekorationer som passar temat.

tårtljus sjöjungfru

Tårtljus sjöjungfru

4-pack tårtljus med sjöjungfru-motiv. Ljusen har härliga pastellfärger, är snäckformade och sitter fast på en vit pinne som enkelt trycks ner i tårtan. Ljusen mäter ca 6 x 3 cm.

 

Till Butik / Beställ

 

sockerdekorationer sjöjungfru

Stjärnformade sockerdekorationer

Ätbara stjärndekorationer gjorda av sockerpasta. Figurerna är sjöstjärnelika och passar perfekt på en tårta med sjöjungfrutema. En förpackning innehåller 24 dekorationer, som mäter ca 2 cm i diameter.

 

Till Butik / Beställ,


sockerkristaller

Rainbow Dust Sockerkristaller i blått

Rainbow Dust, eller sockerkristaller i en babyblå färg som påminner om havet. Kristallerna är ätbara och strös enkelt över tårtor, cup cakes och andra bakverk. En burk innehåller 50 gram.

 

Till Butik / Beställ

Skapa en sjöjungfrutårta med tårtbild

Att baka en sjöjungfrutårta med hjälp av en tårtbild är både prisvärt och enkelt. Det finns två alternativ – antingen att välja en färdig tårtbild med tema sjöjungfru eller skapa en egen med ett eget motiv. När en egen tårtbild skapas går det att ladda ner en valfri bild från nätet, vilken sedan laddas upp när tårtbilden beställs.

Alla typer av tårtbilder monteras sedan på samma vis och går att använda på alla typer av tårtor. Vid montering på marsipan eller en tårta klädd med sockerpasta behövs någon form av ätbart lim för att fästa den. För en tårta täckt med grädde eller annan frosting behövs inget utöver bilden.

Bra att tänka på vid montering är att det bör ske så nära inpå serveringen som möjligt, eftersom bilden är som finast då och kan lösas upp av fuktiga underlag. Dölj gärna tårbildens kanter genom att spritsa färgad grädde eller frosting runt om med någon fin tyll.

 

FAQ

Hur mycket kostar en tårtbild med sjöjungfrutema?

Priset för tårtbilder skiljer sig beroende på form och storlek men finns att hitta från ca 49 kronor. En bild med eget motiv kostar från ca 99 kr.

Vilken köksutrustning behövs vid montering?

Det behövs ingen speciell köksutrustning för att montera en tårtbild.

Hur lång hållbarhet har en tårtbild?

En tårtbild håller i flera månader om den förvaras i obruten förpackning, gärna mörkt och svalt. Dock ej i kylskåp

 

 

Inläggsförfattare: Arne