Tårtbild Polisbil

Skapa en proffsig polisbilstårta med hjälp av en tårtbild. Välj mellan olika motiv och montera bilden enkelt.

bildtårta med polisbil ätbart tårtbild med bild på polisbil

Tårtbild med polisbil – så gör du

Monteringen av en tårtbild med polisbil är enkel och kan göras på alla typer av tårtor – köpta som hembakade.

Förberedelser

Förbered tårtan för tårtbilden genom att se till att ovansidan är så plan och slät som möjligt. Ta sedan ut tårtbilden ut förpackningen och lossa skyddsplasten. Se till att ha rena och torra händer när den hanteras, för att inte riskera smuts- och fettfläckar.

Montering

Om tårtbilden ska fästas på en tårta med torrt underlag, så som marsipan eller sockerpasta, behöver baksidan täckas med ett tunt lager flytande gelatin eller ätbart lim. Lägg sedan bilden på tårtan och stryk fast den försiktigt.

Ska bilden användas på en gräddtårta är det bara att lägga på den och eventuellt stryka fast den med händerna eller lämpligt verktyg om det behövs.

Tips

Ett tips för att ge tårtan en extra proffsig look är att dölja tårtbildens kanter. Det kan till exempel göras genom att spritsa grädde eller frosting runtom med en fin tyll. Ett annat alternativ är att placera ut frukt, bär eller andra dekorationer runt bildens kanter.

Ett annat viktigt tips är att tänka på att montera tårtbilden strax innan servering, speciellt om den är monterad på en gräddtårta. Fukten från tårtan kan annars lösa upp bilden. På en marsipantårta kan monteringen göras ett par timmar i förväg.

Frågor & Svar

Hur lång hållbarhet har en tårtbild ?

Alla tårtbilder håller i ca 10 månader om dom förvaras i obruten förpackning. Bilden ska helst ligga mörkt och svalt, dock inte i kylskåp, under tiden.

Hur smakar en tårtbild med polisbil?

Tårtbilder är gjorda av mestadels socker och har därmed en söt, men neutral, smak.

Går det att montera en tårtbild på en marsipantårta utan gelatin eller ätbart lim?

Det är rekommenderat att använda gelatin eller ätbart lim men det kan även fungera att pensla bildens baksida med lite vatten. Se dock till att inte ta för mycket, eftersom fukt kommer att lösa upp bilden.

Inläggsförfattare: Arne