Tårtbild Lejonkungen

Planerar du ett barnkalas som ska gå i tema Lejonkungen? I så fall är en tårtbild med Lejonkungen, Simba och Pumpa den perfekta lösningen för att få även tårtan att passa in.

lejonkungen bildtårta

Förvandla en vanlig tårta till en mäktig Lejonkungentårta på bara 2 minuter…

Dekoreringstips Lejonkungen tårta

  • Montera tårtbilden enligt anvisningar
  • Dölj bildens kanter genom att spritsa grädde eller smörkräm runt om
  • Strö över strössel, sockerpärlor eller ätbart glitter för extra festligt resultat
  • Stick ned några tårtljus, tänd och servera!

Tårtbilder med lejonkungen

Tårtbilder men Lejonkungenmotiv finns i flera olika utföranden. Bilderna är gjorda av sockerpasta och därmed helt ärbara. Dom passar dessutom på alla typer av tårtor – marsipan-, grädd-, och glass, både hembakade och köpta. Monteringen är snabb och enkel men ger ett proffsigt och snyggt resultat. Bilderna håller upp till ett år om dom förvaras torrt, svalt och i obruten förpackning.

Montera tårtbilden

  1. Förbered tårtan genom att bygga ihop den och spackla den med grädde, frosting eller någon annan kräm. Använd gärna en tårtpalett och se till att ytan blir så slät som möjligt för ett snyggt och jämnt resultat.
  2. Ta försiktigt loss tårtbilden från plasten och placera den i tårtans mitt.OBS! Om det är en marsipan-, glass eller en tårta med sockerpasta behöver bildens undersida först penslas med ett tunt lager flytande gelatin för att den ska fästa i underlaget.
  3. Spritsa grädde eller frosting runt bilden för att dölja kanterna. Dekorera kanterna med strössel eller något annat fint om så önskas.
  4. Servera!

Tips:

  • Montera tårtbilden så nära inpå serveringen som möjligt, för att inte riskera att den löser upp sig. Detta gäller speciellt om bilden monteras på en gräddtårta.
  • Pensla bildens framsida med flytande gelatin för att få mer djup i färgerna samt en blank och snygg yta.

Tema lejonkungen

Ska hela kalaset gå i Lejonkungen-tema finns både servetter, engångstallrikar, muggar, ballonger och girlanger med fina motiv att hitta på nätet. Duka kalasbordet med dessa och placera ut några fina Lejonkungenfigurer i dukningen!

Gröna växter i rummet skapar en härlig djungelkänsla och kanske kan något djungelljud eller klassiska låtar från filmen spelas upp i bakgrunden?

Inläggsförfattare: Arne