Tårtbild Lady Bug

Baka en egen tårta med tema Lady Bug! Med en tårtbild (tårtoblat) blir jobbet enkelt och resultatet proffsigt.

ladybug tårta  ladybug muffinsbilder

 


Lady Bug tårtoblat

Dom franska figurerna och superhjältarna Lady Bug vapendragaren Cat Noir är populära bland dom små och passar utmärkt som tema på kalaset. Det är enkelt att skapa en egen Lady Bug tårta med hjälp av en tårtbild. Bilden läggs ovanpå vilken typ av tårta som helst, hembakad eller färdigköpt, och är sedan redo att serveras precis som den är eller med fler dekorationer om man vill det.

Ett bra dekorationstips när man använder tårtbilder är att spritsa runt bildens kanter för att dölja dom och för att få ett ännu snyggare resultat.

Det finns flera fina motiv att välja bland av tårtbilderna, bland annat en med karaktärerna Miraculous Lady Bug och Cat Noir poserandes framför Eiffeltornet eller en med hela gänget från serien samlat. Bilderna är runda mäter ca 16 cm i diameter. Förvaras torrt och mörkt (ej i kyl) och håller i upp till ett år i obruten förpackning.

Kalastema

Tema på barnkalas är både roligt, uppskattat och enkelt. Under temat Lady Bug finns många kalasprylar att hitta, bland annat färdiga kalaspaket innehållandes:

  • Ballonger
  • Engångstallrikar
  • Engångsmuggar
  • Engångsduk med motiv
  • Servetter
  • Kalaspåsar
  • Girlang
  • Masker

ladybug kalas

Med ett färdigt kit blir det enkelt att fixa kalaset och en uppsättning räcker till 8 personer. Lägg duken på bordet, duka med tallrikar, muggar och servetter och pynta rummet med girlanger och ballonger. Kalaspåsarna kan fyllas med godis, frukt eller någon liten sak och delas ut under kalaset – varför inte sätta upp en fiskdamm? När varje barn sedan tar på sin Ladybugmask och hugger in på Ladybug tårtan är kalaset komplett!

Lady Bug Muffinsbilder

Som komplement till tårtan finns även produkter att köpa för att kunna baka muffins i samma tema. Muffinsformar med motiv från Lady Bug samt ätbara dekorationer som läggs ovanpå muffinsen eller frostingen blir fina att duka fram på fikabordet!

ladybug muffinsbilder

Inläggsförfattare: Arne