Tårtbild Greta Gris

Greta Gris + Tårta = Sant. Med en tårtbild med Greta Gris blir vilken tårta som helst lite roligare och passar dessutom perfekt om kalaset har samma tema.

greta gris tårtbild 1      sockerpastabild med greta gris     Bild på greta gris på tårtan     greta gris muffinsbilder

Greta Gris Tårta

Att göra en bildtårta med hjälp av en tårtbild är enkelt och fungerar på alla typer av tårtor. Tårtbilder med Greta Gris finns i flera olika utföranden och färger – varför inte låta födelsedagsbarnet välja själv? Bilderna är gjorda i sockerpasta och ätbar färg och därmed helt ätbara.

greta gris muffinsbilder

Muffinsbilder med Greta Gris

Komplettera bildtårtan med Greta Gris muffins! Muffinsbilder fungerar på samma sätt som tårtbilder och förvandlar ett enkelt bakverk till ett mästerverk.

Muffinsbilderna är gjorda av sockerpasta och superenkla att använda. Förpackningen innehåller 2 ark med 22 olika Greta Gris-motiv och klipps enkelt ut med sax innan dom placeras på muffinsen, cupcakesen eller på tårtan.

  • Kan monteras på både torra och fuktiga underlag
  • Kan läggas platt på toppen eller stickas ner som stående dekoration
  • Är helt ätbara
Till Butik / Beställ

Montera tårtbild – gör såhär

För den som valt en gräddtårta är det bara att lossa tårtbilden från plasten och lägga den ovanpå tårtan och den är redo att serveras direkt.

För marsipantårta, glasstårta eller en tårta med lock av sockerpasta behöver man flytande gelatin för att bilden ska kunna fästa i underlaget. Pensla ett tunt lager på bildens undersida och lägg den sedan i tårtans mitt. Släta ut bilden försiktigt för att undvika bubblor. Detta går att göra någon timme innan servering men det är bra att göra det så nära inpå som möjligt, för att bilden ska hålla sig fin.

Tips! För att dölja tårtbildens kanter och få ett snyggare resultat på tårtan kan man spritsa runt om med till exempel grädde eller smörkräm. Dekorera vidare med strössel, sockerpärlor, ljus och figurer!

 

Ett annat tips är att pensla eller spraya tårtbildens framsida med gelatin efter monteringen. Det kommer ge skarpare färger och mer djup i bilden.

 

Kalastema?

Ska hela kalaset gå i samma tema som tårtan finns mycket passande att hitta – alltifrån engångstallrikar till girlanger. Under temat Greta Gris finns färdiga kalaspaket att hitta, som innehåller det mesta för att få till en enhetlig dukning med tillhörande dekorationer.

 

Vill man hellre plocka ihop saker separat kommer här några tips på inköp:

 

  • Engångstallrikar, bestick och muggar
  • Ballonger och serpentiner i rosa och lila
  • Girlanger
  • Tårtljus- och dekorationer

Share and Enjoy !

0Shares

Inläggsförfattare: Arne