Tårtbild Frost – Recension

baka en frost tårta med tårtbild

Baka en Frosttårta med hjälp av en tårtbild! Läs mer om vad det är, hur den används och vilket betyg den fått här.

Produkten

Tårtbilden, eller oblaten, med Frostmotiv är helt ätbar och redo att läggas direkt på alla typer av tårtor. Den är mäter ca 20 cm och håller länge (ca ett år) om den förvaras mörkt, svalt (ej i kylskåp) och i obruten förpackning.

frost tårta bildtårta

Montering och dekorationstips

Tårtbilden går både snabbt och enkelt att montera på alla typer av tårtor och bäst resultat får man om man gör det så nära inpå serveringen som möjligt. Eftersom bilden är gjord till mestadels av socker så löses den tyvärr upp ganska snabbt om den kommer i kontakt med fukt, till exempel grädde.

Monteras bilden på torra underlag, så som marsipan, behöver man tillföra fukt för att den ska fästa. Man kan då använda sig av flytande gelatin som lim och även detta kan dessvärre göra att bilden löser upp sig – dock inte lika snabbt som när den monteras på grädde.

Tårtan blir fin att servera precis som den är men man kan även dekorera vidare för att göra den ännu snyggare – och för att följa temat mer. Till denna Frostbild kan man matcha med blå grädde/frosting som spritsas runt bildens kanter för att dölja dom. Strössel och andra ätbara dekorationer som påminner om ett frostigt vinterlandskap blir kronan på verket!

dekorera frosttårta

Betyg

Men en tårtbild blir det otroligt enkelt att själv skapa en snygg Frosttårta till kalaset. Enkelt och snyggt är det som höjer betyget, samt att bilden har en lång hållbarhet om den förvaras korrekt. Detta gör produkten väl värt sitt pris, ca 49 kr – som inte alls är speciellt högt.

Till nackdelarna hör att den löser upp sig ganska snabbt och att man inte kan lägga på den mer än någon timme i förväg. Det slutliga betyget blir därför 4/5.

 

Frost ätbar bild till tårta

  • 1 st
  • Finns med olika bilder från Frost
  • Håller i ett år
  • 4/5 i betyg

49 :-

Se alla Frost-Bilder hos Partyhallen/ Beställ

Inläggsförfattare: Arne