Tårtbild F.C Barcelona

En tårta till Barcelona-fantasten? En tårtbild med F.C Barcelonas logga förvandlar vilken tårta som helst till en mäktig fotbollstårta. Enkelt, smidigt och snyggt!

 – Klicka på bild för att se aktuellt pris och lagersaldo.

barcelona bildtårta 2      tårtbild barcelona 1

Tårtbilder och montering

Att montera en tårtbild på en tårta otroligt enkelt. Det tar högst ett par minuter och man behöver inte vara någon mästerbagare för att lyckas. Bilderna är gjorda av sockerpasta tryckta med ätbar färg och behöver inte plockas bort innan tårtan ska ätas.

Gräddtårta
Ska du montera tårtbilden på en gräddtårta börjar du med att lossa den försiktigt från plasten. Om bilden känns stel i kanterna kan den ligga framme en stund i rumstemperatur för att mjukna. Där efter läggs bilden bara på tårtan, så centrerat som möjligt.

Marsipan-, glass eller sockerpastatårtor

Gäller det däremot med glass-, marsipan, eller sockerpastatårta behöver man börja med att pensla bildens undersida med gelatin för att få den att fästa. Därefter läggs bilden ovanpå tårtan på samma sätt som ovan.

I obruten förpackning håller bilden i drygt ett år om den förvaras torrt och mörkt i rumstemperatur.

Tips för bättre resultat

  • Spritsa grädde eller frosting runt tårtbilden för att dölja kanterna.
  • Pensla bilden med flytande gelatin för mer djup.
  • För bästa resultat bör tårtbilden monteras strax innan det är tänkt att den ska serveras. Den kan annars lösas upp och bli ful av det fuktiga underlaget, speciellt av grädde.

Andra dekorationer

Vill du fylla på tårtan med fler fotbollsrelaterade dekorationer finns både fotbollsljus och strössel föreställandes små fotbollar. Det finns även fina och ätbara sockerdekorationer som ser ut som fotbollar som passar lika bra på tårta som på cup cakes, muffins eller andra bakverk.

Till Butik / Beställ

muffins fotboll-min muffins dekorationer recensioner-min

 

 

 

 

Inläggsförfattare: Arne