Tårtbild dödskalle

Beställ en tårtbild med en dödsskalle på. Ett ”måste” till halloweentårtan!

dödskalle på tårtbildhappy halloween tårtbild

Till Halloween eller bara för att det är mysigt med dödskallar… Dessa tårtbilder skapar oavsett en lagom kuslig stämning på festen. Tårtbilden är tillverkad i sockerpasta och därmed helt ätbar. Placera den på tårtan och garnera med svart grädde, eller svarta spindlar, så blir det riktigt snyggt.

Hantering och montering

Dessa tårtbilder har över ett års hållbarhet om de förvaras torrt och svalt. De kan därmed beställas långt före festen och finnas hemma när tårtan ska ordnas. De går att användas på i stort sett vilken tårta som helst men det finns vissa saker att tänka på beroende på ”underlag”.

Om det är glass bör tårtbilden läggas på bara någon minut innan servering. Orsaken är att glassen är så kall att risken finns att sockeroblaten blir ”fryst” underifrån om den ligger på för länge. Det absolut bästa alternativet är att pensla ett tunt lager med gelanting under oblaten innan den placeras på glassen.

Om det är grädde passar det att lägga på oblaten maximalt 60 minuter innan, gärna ännu mindre tid. Orsaken är att grädden sakta men säkert kan lösa upp oblaten och att effekten inte alls blir vad man tänkt sig med ett uppluckrat skelett…Om det är marsipan eller sockerpasta högsta upp på tårtan kan oblaten läggas på redan dagen innan. Är det svårt att få den på plats kan lite gelantin användas för detta ändamål.

Mer halloween

Skelett förknippas främst med halloween och vill du göra en klassisk halloweentårta finns ytterligare halloweenbilder att välja på här.

 

Eller tårtbild med eget foto…

Har du ett snyggt foto på ett skelett? Ett alternativ är då att skapa en tårtbild med eget foto, eller ett som du laddat hem från internet. Dessa sockeroblater finns i flera olika storlekar och former och levereras inom 3-5 dagar. Kanske är det dags att vara kreativ och låta AI modellera en bild på dig själv i kombination med ett skelett? Det är bara idéerna som sätter gränserna för utformning och design på dessa tårtbilder.  Se även ytterligare kreativa idéer för att skapa härligt halloweenparty.

 

Inläggsförfattare: Arne