Tårtbild Dinosaurie

Dags för kalas med dinosaurietema? Låt då en dinosaurie pryda även tårtan! Det finns tårtbilder med flera olika dinosauriemotiv, som passar på alla typer av tårtor.

 

Dinosaurietårta med tårtbild

Att baka en egen dinosaurietårta behöver inte vara vare sig avancerat eller svårt. Med en tårtbild blir jobbet enkelt och dessa kan användas på alla typer av tårtor – prinsess, – glass eller gräddtårtor. Tårtbilder är helt ätbara och finns med olika dinosauriemotiv och alla används på samma sätt.

Montera och dekorera

För att montera en tårtbild på en gräddtårta behöver man bara ta loss skyddsfilmen och lägga bilden på tårtan. Detta bör man göra så nära inpå serveringen som möjligt, eftersom grädden är fuktig och kan lösa upp bilden.

För montering på marsipan, sockerpasta eller glass behöver bilden limmas fast med gelatin. Detta kan man göra någon timme i förväg.

För att dölja tårtbildens kanter kan man spritsa runt om med till exempel grädde eller frosting. Använd karamell, – eller pastafärg för att matcha färgerna i bilden, strö över ett fint strössel och avsluta med några passande ljus för födelsedagsbarnet!

Tårtbilder har en lång hållbarhet om man förvarar dom på rätt sätt – i obruten förpackning och gärna mörkt, i rumstemperatur.

Kalastema?


Ska hela kalaset gå i dinosaurietema? Då finns även många andra roliga tillbehör att hitta – alltifrån engångsartiklar, så som muggar och tallrikar, men även ballonger och annat som hör kalas till.

Det finns även färdiga kalaspaket för att arrangera det perfekta ”dinopartyt”, innehållandes bland annat:

SE KALASTEMA HOS PARTYHALLEN HÄR

  • Sugrör
  • Muffinsdekorationer
  • Flaggirlang
  • Ballonger
  • Snacksbägare

 

Inläggsförfattare: Arne