Tårtbild 60 år

Fira dig själv eller någon du håller kär med men en vacker bildtårta på 60 årsdagen! Med passande tårtbild kan vilken tårta som helst – grädd-, marsipan- eller glass, förvandlas både snabbt och enkelt.

60 år bildtårta        60 år tårtibld

60års tårta bild  60 grattis tårtbild

 

Gör egen ätbar tårtbild

Tårtbild till 60 årsdagen

Tårtbilder som passar på tårtan på 60 årsdagen finns i flera olika varianter. Prydd med ett ”Grattis på 60 årsdagen” eller bara stora siffror som tydligt visar vad det är som firas är två exempel. Tårtbilden blir kronan på verket oavsett om man valt en grädd-, eller marsipantårta – bakad hemma i köket eller köpt från affär.

För en mer personlig tårta till firandet finns även tårtbilder med eget foto – dessa används på precis samma sätt och alla tårtbilder är helt ätbara.

Montera en tårtbild

Tårtbilder är gjorda av sockerpasta och tryckta med ätbar färg. Monteringen ser lite olika ut beroende på vilken typ av tårta den ska monteras på, då ett fuktigt underlag löser upp den snabbare.

För montering på gräddtårta är det bara att lägga på bilden innan servering. Eftersom grädde är fuktigt kan bilden lösas upp och därför bör monteringen göras så nära inpå serveringen som möjligt.

För att montera en tårtbild på torrt material, så som marsipan eller sockerpasta, behöver man istället tillföra fukt för att bilden ska fastna. Det bästa är att använda flytande gelatin som penslas på bildens undersida innan den placeras ovanpå tårtan. Detsamma kan man göra om man valt en glasstårta.

Dekorationstips

Tårtbilder har ofta en vit kant längst ut – en kant som passar utmärkt att placera dekorationer på. Att spritsa med grädde eller smörkräm ger både ett snyggt resultat med dolda kanter, samtidigt som det hjälper till att hålla bilden på plats bättre.

Utöver det kan man dekorera med sådant man tycker är fint – till exempel strössel eller bär. På tårtan till 60 årskalaset blir det fint att dessutom toppa med ett passande ljus för födelsedagsbarnet att blåsa ut innan det är dags att smaka på tårtan.

Inläggsförfattare: Arne