Tårtbild 40 år

Varför inte göra 40 års tårtan lite extra speciell, genom att dekorera den med en fin tårtbild? Det finns många färdiga tårtbilder som passar för 40årsdagen – eller ladda upp eget motiv.

bildtårta 40      bildtårta 40 årsdag

Gör egen ätbar tårtbild

 

Tårtbild – 40 år

Det fina med tårtbilder är att dom går att använda på vilken tårta som helst. Dessutom är dom gjorda av sockerpasta och därmed helt ätbara, och behöver inte som en del andra dekorationer plockas bort innan det är dags att hugga in.

Tårtbilder som passar på 40 årstårtan finns att välja i flera olika utföranden men hittar man ändå inget färdigt motiv som faller en i smaken går det även att designa en egen. Det görs genom att man laddar upp ett eget foto eller bild, för att sedan få den tryckt på oblaten. En tårtbild i obruten förpackning har en hållbarhetstid på drygt ett år, om den förvaras torrt och svalt – dock inte i kylskåp.

Montera tårtbild

Att montera en tårtbild är nästan det enklaste steget i tårtbaket. Efter att skyddsplasten tagits loss är det bara att lägga bilden på tårtans topp. Vid montering på gräddtårta behövs inget mer men för att få den torra sockerpastan att fästa i marsipan behövs flytande gelatin. För att göra tårtan extra fin kan tårtbildens kanter döljas, till exempel genom att spritsa grädde runtom men det går såklart precis lika bra att servera som den är om man hellre vill det.

Inläggsförfattare: Arne