Tårta med Bitcoinbild – Guide

Baka en Bitcoin tårta för att fira framgångarna eller för att uppvakta den bitcoin intresserade. Det går att snabbt att baka en variant som pryds av en tårtbild – och dessutom är det väldigt enkelt.

Beställ tårtbild med Bitcoin tema

  1. Ladda hem en bild med Bitcoin på
  2. Ladda upp i tårtgeneratorn här
  3. Beställ

Det finns inga färdiga tårtbilder att köpa med Bitcoin tema – men man kan snabbt och enkelt designa en egen. Det gör man genom att beställa en tårtbild med eget foto, där man alltså själv kan ladda upp i princip vilken bild som helst.

Börja med att leta upp en lämplig bild på nätet och spara ned den. Gå in på sidan där tårtbild med eget foto beställs och följ anvisningarna för uppladdning, beskärning och så vidare.

Bilden levereras hem till brevlådan inom ett par arbetsdagar och är då redo att användas direkt! Man kan även spara bilden i upp till ett år om den förvaras i obruten förpackning och på en mörk och sval plats – förslagsvis i skafferi eller annat skåp (ej kylskåp).

Förberedelse och montering

För att montera en tårtbild behövs givetvis en tårta – hembakad eller köpt spelar dock ingen roll, och heller inte vilken typ av tårta man väljer.

I detta exempel monteras bilden på en tårta täckt med gul sockerpasta för att matcha temat, så att täcka tårtan är det första steget. Kavla ut sockerpastan tunt, lägg över tårtan och få det så jämnt och snyggt som möjligt genom att dra försiktigt i pastan, innan den fästs mot tårtans nederkant och skär sedan bort eventuellt överflöd.

Pensla eller spraya därefter ett tunt lager gelatin på tårtildens baksida – detta fungerar som ett slags lim. Lägg bilden på tårtan och stryk försiktigt fast den med fingrarna.

Dekoration

Dekorera Bitcoin tårtan genom att spritsa runt tårtbildens kanter med grädde, frosting eller något annat passande. Varför inte dekorera tårtan, på eller runt om, med chokladpengar för att få den rätta Bitcoin känslan?

Inläggsförfattare: Arne