Tårbild Barbie

Skapa en festlig bildtårta med hjälp av en Barbie tårtbild. Bilderna är enkla att använda och det krävs inga speciella bakverktyg för att lyckas.

barbie ätbart tårtbild tårtbild med barbie och vänner

(Klicka på bilderna för mer information eller beställning)

Skapa en Barbietårta med tårtbild

Med hjälp av en ätbar tårtbild med Barbie är det enkelt att skapa en bildtårta med proffsigt utseende. Allt som behövs är en tårta, en tårtbild och eventuellt andra dekorationer.

Montering

Att montera en tårtbild är enkelt och det kan göras på valfri tårta – grädd- som marsipantårta. Det enda som är bra att tänka på är att montera bilden så nära inpå serveringen som möjligt, så att den håller sig hel och fin. Utöver det så skiljer sig monteringen en aning beroende på tårta:

  • Marsipan och sockerpasta
    Marsipan och sockerpasta är torra i konsistensen precis som en tårtbild och för att den ska sitta på plats behöver den limmas fast. Det kan göras med flytande gelatin eller ätbart lim.
  • Grädde
    En gräddtårta är fuktig och håller tårtbilden på plats av sig själv – det behövs alltså inget lim. Här är det dock extra viktigt att monteringen av bilden sker så nära serveringen som möjligt, eftersom fukten från grädden kan lösa upp den.

Garnering och dekoration

Tårtan kan serveras så snart som bilden har monterats med för ett extra proffsigt utseende är ett tips att dölja bildens kanter med något. Det kan till exempel göras genom att spritsa färgad grädde eller annan kräm med en fin tyll runt om. Ett annat alternativ är att dölja kanterna med frukt, bär eller godis.

barbie tillbehör

Avsluta med att strö över ätbart glitter, sockerpärlor eller något annat passande strössel för en festlig look – och glöm inte tårtljusen!

Tillbehör till festen

Om hela kalaset ska gå i Barbietema finns många fina fest- och kalasdekorationer att hitta på nätet. Duka bordet med en rosa engångsduk och fyll på med servetter, pappmuggar och assietter med Barbiemotiv. Även ballonger, girlanger, inbjudningskort och annat kalasrelaterat finns att hitta under temat – allt för ett fulländat Barbiekalas.

Inläggsförfattare: Arne