Spindelmannen Muffinsdekorationer – Recension

spindelmannen recension muffinskit

Vi har testat ätbara dekorationer med motiv från Spiderman. Här kan du läsa mer om produkten och hur den används, samt vad vi tyckte om den.

KöP via Lyckasmedmat här

Innehåll och funktion

Förpackningen för denna produkt innehåller 12 stycken ätbara dekorationer fördelade på två ark. Motiven är olika men alla har tema Spiderman och är till för att dekorera kakor, cupcakes, tårtor och andra bakverk med.

 

spindelmannen muffins 2

Användning

Denna produkt är enkel att använda och den enda man behöver är ett bakverk och en sax. Figurerna får man nämligen själv klippa ut från arken men det finns tydliga markeringar runt om att klippa efter, för att få en snygg form.

När man klippt ut figurerna fäster man dom på det bakverk man tänkt servera och ska, enligt anvisningar, fästa på det mesta.

Så gjorde vi

Vi valde att använda dekorationerna på cupcakes och började med att baka själva muffinsen enligt receptet vi valt ut. När bakverken hade svalnat färgade vi grädden röd med pastafärg och vispade upp den till lagom konsistens – därefter spritsades den i lite olika mönster på muffinsen.

baka muffins        Bilder på muffins

Vi klippte sedan ut några av figurerna från arken och några tryckes försiktigt ner i grädden medan andra fick stå på högkant. Båda funkade bra! Vi testade även att lägga en figur på en muffins utan topping men tyckte inte att det blev så bra – eftersom den inte fastnade, utan låg helt löst.

muffinsrecension på spindelmannen      spindelmannen muffins 2

Pris

Priset för dessa 12 ätbara dekorationer kostar ca 39 kronor och är värd sitt pris. Lägger man en dekoration på varje bakverk räcker en förpackning till 12 stycken men man kan ju även använda dom att dekorera en tårta med.

 

Fördelar och nackdelar

+ Enkel användning (även för barn/nybörjare)

+ Går att äta

+ Helt okej resultat

 

– Figurerna löses upp snabbt om dom ligger mot fuktigt underlag, tex grädde.

– Fäster inte på torra underlag

 

Vår åsikt

Dessa ätbara dekorationer har både fördelar och nackdelar. Till fördelarna hör att dom är väldigt enkla att använda och att dom faktiskt går att äta om man skulle vilja.

Till nackdelarna hör att figurerna löses upp väldigt snabbt om man lagt dom på ett fuktigt underlag och att dom inte fäster på torra underlag, trots att det i beskrivningen står att dom är ”klara att använda direkt på bakverket”.  Underlaget spelar uppenbarligen roll – dom fäster inte på en muffins utan topping men skulle säkert kunna ”limmas” fast med flytande gelatin, både på muffins och andra torra underlag så som sockerpasta och marsipan.

Vill man ändå använda dom på till exempel cupcakes med fuktig frosting blir vår rekommendation att lägga på dom precis innan serveringen, så att dom håller sig fina.

Utefter dom för, – och nackdelar som finns ger vi slutligen den här produkten betyget 3/5.

 

Muffinsbilder med eget foto 8 cm

Stora ätbara muffinsbild t foto vid beställningen blir bakverken dessutom både personliga och unika. Perfekta på födelsedagskalas, dop, bröllop eller andra festliga tillställningar.

  • Går att äta
  • Värt sitt pris
  • Går lätt sönder på blött underlag
  • Betyg 3/5

Kan köpas hos Lyckasmedmat

 

Inläggsförfattare: Arne