Bildtårta med Spindelmannen – Guide

Skapa en häftig Spindelmannen-tårta med hjälp av en praktisk tårtbild. Bilden är ätbar och kan användas på alla typer av tårtor, samt dekoreras vidare efter eget tycke och smak.

Tårtbild

En tårtbild är en ätbar dekoration som kan monteras på alla typer av tårtor. Den ger snabbt och enkelt både ett snyggt och proffsigt resultat. Bilden förvaras i obruten förpackning, mörkt och i rumstemperatur fram tills den ska monteras. Håller ca ett år om den förvaras rätt.

Montering och dekoration

Att förvandla en helt vanlig tårta till en Spindelmannen-tårta går snabbt med hjälp av en tårtbild.

Montera

Första steget är förbereda tårtan inför monteringen och det spelar ingen roll om den är hembakad eller köpt. Det man bör tänka på är att ha en så slät topp som möjligt, så att bilden kan ligga plant på tårtan.

För att montera bilden på en gräddtårta är det sedan bara att ta den ur förpackningen, lossa skyddsfilmen och lägga den i tårtans mitt. Tänk på att göra det direkt innan serveringen, eftersom grädde kan lösa upp bilden.

För montering på marsipan, glass eller sockerpasta limmas bilden fast med flytande gelatin.

Dekorera

När bilden är på plats på tårtan kan man dekorera efter tycke och smak. När vi bakade en Spiderman-tårta färgades en klick grädde blå och en klick röd – denna spritsades sedan runt bilden för att göra tårtan ännu lite snyggare, samt för att dölja tårtbildens kanter.

Vill man få lite glans i bilden, samt lyfta färgerna en aning, kan man spraya eller pensla ett tunt lager gelatin på ovansidan. Detta bör dock göras direkt innan servering – då gelatinet löser upp bilden ju längre tiden går, precis som den underliggande grädden eller frostingen.

Toppa sedan med blå och röda bär, ett snyggt strössel eller något annat som passar temat. Några tårtljus är såklart också givet om Spindelmannen tårtan ska serveras på ett födelsedagskalas!

 

 

spindelmannen bildtårta 1

Spindelmannen Tårtoblat

  • Gör en spindelmannentårta enkelt
  • Bilden håller i 12 månader
  • Bra för barn

59 :-

Till Butik / Beställ

Inläggsförfattare: Arne