Bildtårta Fotboll

Köp färdiga tårtbilder med fotboll tema! – Enkel fotbollstårta med tårtbild

fotbollsplan rektangulär   fotbollsplan bildtårta

muffinsbilder fotboll  tårtbild fottboll

SE FLER TÅRTBILDER FOTBOLL

Tårtbilder med fotbollstema

Det finns många olika tårtbilder med fotbollstema att välja bland, både vad gäller form, storlek och utseende. Bilderna, som är gjorda av mestadels socker, håller flera månader i obruten förpackning och kan därmed beställas i god tid innan kalaset.

barcelona bildtårta 2

Skapa en bildtårta med fotboll

Att skapa en fotbollstårta med hjälp av en tårtbild är enkelt och resultatet ser väldigt proffsigt ut. Bilderna går att använda på alla typer av tårtor, både köpa och hembakta, och är dessutom helt ätbara.

1. Montering

Att montera en tårtbild går snabbt och är väldigt enkelt. Det behövs varken särskilda kunskaper eller verktyg – men däremot skiljer sig tillvägagångssättet lite beroende på tårta.

  • Marsipan, sockerpasta och andra torra underlag – En tårtbild är torr i konsistensen och för att få den att fästa på torra underlag behöver den ”limmas” fast. Det går att använda ätbart lim, alternativt gelatin i flytande- eller sprayform. Det räcker med ett tunt lager på bildens undersida och sedan är det bara att försiktigt stryka fast den på tårtan.
  • Grädde och frosting – För montering på grädde, frosting eller annat som har en krämig konsistens behövs inget lim. Det är bara att lägga på tårtbilden – men tänk på att göra det så nära inpå serveringen som möjligt, eftersom fukten löser upp bilden. 

2. Dekorationstips

  • Spritsa kanterna. En tårtbild är en fin dekoration i sig men för att ge tårtan ett extra lyft är det fint att dölja bildens kanter. Det kan göras till exempel genom att spritsa grädde, frosting eller smörkräm med en fin tyll. För fotbollskänsla på dom spritsade topparna är ett tips att använda vit kräm samt att pensla tunna streck med svart pastafärg inuti spritspåsen, så kommer dom få ett fotbollsliknande utseende.
  • Dekorera fotbollstema – För ännu mer fotbollskänsla finns många passande fotbollsdekorationer som sätter pricken över i:et – eller bollen i krysset. Det finns till exempel tårtljus, sockerdekorationer och tårdekorationer i plast som har fotbollstema och som såklart passar utmärkt på en fotbollstårta.
  • Dekorera fotbollslag – Ett alternativ är att piffa till tårtan med färger och och flaggor som matchar födelsdagsbarnet favoritlag i fotboll. Ett exempel är tårtljuset nedan till fans av FC Porto. Det finns även tårtbilder med Barcelona tema.

tårtdekorationer med fotbollstema

Sport / av

Inläggsförfattare: Arne