Bildtårta Dora

Baka en Doratårta med tårtbild på Dora – och dekorera runt fikabordet med ballonger, girlanger och annat skoj. Dora utforskaren är en frisk fläkt och populär figur bland dom små och passar utmärkt som tema på barnkalaset.

Produkten har utgått – Se övriga tårtbilder här

    bildtårta dora 2

dora tårtbild 1

 

Tårtbilder med Dora

Tårtbilder med Dora upptäckaren finns att hitta med flera olika motiv och färger och kan monteras på alla typer av tårtor – hemmagjord som köpt. Bilderna är tillverkade till mestadels av socker, är helt ätbara, enkla att montera och ger ett proffsigt resultat. Hållbarheten är dessutom lång – bilderna håller i ca 1 år om dom förvaras o obruten förpackning, samt torrt och svalt.

Montering och servering

Att montera en tårtbild är enkelt och snabbt gjort – men skiljer sig något beroende på typ av tårta:

Gräddtårta

Innan en tårtbild monteras på en gräddtårta bör man se till att spackla den så slätt och jämt som möjligt, så att bilden får en platt yta att ligga på. Därefter är det bara att lägga den i tårtans mitt. Eventuellt kan man behöva stryka försiktigt över bilden med torra fingrar för att få ner kanterna.

Marsipan, – sockerpasta-, eller glasstårta

Monteringen av tårtbild på torra underlag så som marsipan går till ungefär på samma sätt, bara det att man behöver limma fast bilden för att den ska fästa på tårtan. Det gör man genom att pensla ett tunt lager gelatin på bildens baksida innan den läggs på tårtan.

Tips!

  • Montera bilden på tårtan så nära inpå serveringen som möjligt. Den kan annars lösa upp sig, speciellt om den läggs på en gräddtårta.

 

  • För mer djup i bilden kan även framsidan penslas med gelatin. Det ger dessutom en snygg, blank yta!

 

  • Dölj tårtbildens kanter genom att spritsa runt om, dekorera med bär eller liknande – det ger ett extra proffsigt resultat.

Förutom en fin bildtårta på kalaset finns många roliga produkter att köpa för att skapa ett barnkalas med tema. Engångsartiklar är praktiskt för att slippa disk och man kan hitta alltifrån muggar, assietter och servetter till bordsdukar i fina färger, som matchar Dora och hennes vänner. Även ballonger och andra dekorationer kan enkelt matchas med temat och hängas upp i lokalen.

Som aktivitet på ett kalas med Dora-tema passar en spännande skattjakt där barnen själva får vara upptäckare för en stund!

Inläggsförfattare: Arne